VAN - Yaşanan depremlerin ardından hayatın normalleşmeye başladığı Van`da, sesini duyuramayan Van esnafı perişan oldu.

 

"İyi Gün Dostu Olan Esnaf Odaları Ve Sendikalar Zor Günlerde Bizleri Muhatap Bile Almıyorlar"
Yıllardır gıda dükkânı işleten ve yaşanan depremle dükkânı yıkılan Hikmet Seyitoğlu, yetkili mercilerin kendilerini sahiplenmediğini belirterek, "15 yıldır burada ticaretle uğraşıyor ve ekmeğimizi bu yolda kazanıyorduk. Ancak yaşanan depremle iyi gün dostu olan esnaf odaları ve sendikalar zor günlerde bırakın dertlerimize çare bulmayı bizleri muhatap bile almıyorlar." dedi.

 

"Bu Malzemeler Satılmazsa Çöpe Gidecek"
Sattıkları ürünlerin gıda malzemesi olduğunu ve satılmaması halinde son kullanma tarihlerinin geçeceği ve çöpe gideceğini söyleyen Seyitoğlu, "Dükkânımızın gıda üzeri olması kötüdür. Çünkü elimizdeki gıdaların son kullanma tarihi var ve bu tarihler dolduktan sonra bu gıdalar mecburen çöpe gidecek bu milyarlarca zarar demektir. Yani ticari hayatımızın bitmesi demektir" diyerek yaşadıkları mağduriyetleri dile getirdi.

 

"Belediye Burada İş Yapamazsın Diyor"
Belediye yetkililerin kendilerine yardımcı olacakları yerde burada baraka kurmalarına bile izin vermediğini aktaran Hikmet Seyitoğlu, "Depremden bu yana Belediye yetkililerini piyasada gören yok. Biz buraya baraka kuracaktık buna da izin vermediler geçici ruhsat istiyorlar. Bu ruhsat için ise 8 bin TL istiyorlar. Bir taraftan malzemelerimiz elimizde kalmış öte yandan belediye burada iş yapamazsın diyor. Ne yapacağımızı kime gideceğimizi şaşırdık. Burada tezgâhımızı açmamız için 8 bin TL lazım bu durumda da bu parayı bulmamız mümkün değil" diyerek çaresizlini dile getirdi.
 
Murat Dalgın - İLKHA