Gaziantep'te toplanan bayat ekmekler soğuk hava ve etkili olan kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan kuşlara ve diğer sokak hayvanlarına yem olarak bırakılıyor.

Kentte iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle kar temizleme ve tuzlama çalışmaları aralıksız devam ederken, doğanın karla kaplı olması nedeniyle aç kalan kuşlar ve diğer sokak hayvanlarının ölmemesi için Şehitkamil Belediyesi'nin 'Bayat Ekmek Toplama' projesiyle toplanılan bayat ekmekler şehrin farklı noktalarına bırakıldı.

Toplanan bayat ekmekleri parklarda bulunan hayvan beslenme noktaları ve dağlarda yaşayan yaban hayvanlar için yem olarak bırakılırken, her sene olduğu gibi bu sene de soğuk havada yeterli besinleri bulamayan kuşlar ve diğer canlılar ise böylece yiyecek sıkıntısı çekmekten kurtuldu.

Bu duyarlı davranıştan memnun kaldıklarını dile getiren vatandaşlar, toplanan ekmeklerin parklarda bulunan beslenme noktalarına bırakılarak, sokak hayvanlarına yem olduğunu, soğuk ve karlı havada yeterli besin ihtiyacı bulmakta zorluk çeken sokak hayvanların beslenme noktalarına gelerek, yem ihtiyacını karşılayabildiğini belirttiler. (İLKHA)