ADANA - Adana`da 3 Şubat 2012 Cuma günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:
ADANA HABER GAZETESİ: Demir Çubuklarla Esnaf Dövmeye
Seyyar operasyonunda yaşanan görüntüler zabıtaya yakışmadı. Büyükşehir ve Seyhan Belediyesi zabıta ekipleri kaldırım işgalini önlemek için Çakmak Caddesi`nde seyyar satıcılara karşı operasyon düzenledi. Demir çubuklarla seyyar satıcı kovalayan zabıtanın, işgal önlemeye mi çalıştığı, yoksa esnaf dövmek için mi orada olduğu anlaşılamadı.
İki Fuar Bir Arada
Adana, iki önemli fuara ev sahipliği yapacak. 6. Adana İnşaat Fuarı ile 5. Isıtma Soğutma Havalandırma Fuarı`nın açılışı aynı mekanda ve eşzamanlı olarak gerçekleşecek.
EKSPRES GAZETESİ: Ayağa Kalk Adana
Karataş ilçesindeki doğa harikası Akyatan lagünü can çekişiyor. Her yıl 70-80 bin arasında su kuşunun kışı geçirdiği lagünü olan Akyatan Gölü, drenaj kanallarından gelen tatlı su, otlar ve atıklar yüzünden bataklığa döndü.
 
Dolandırıcıların PKK Tehdidine Kanmayın
Son bir haftada dolandırıcıların, vatandaşların telefonlarını arayıp hesaplarından PKK`ya para aktarıldığı yalanıyla 3 kişiden 329 bin TL dolandırdıkları öğrenildi.
5 OCAK GAZETESİ: Ankara Cinayetini Adana Polisi Çözdü
Ankara`da 4 gün önce kocası namaz kılmaya gittiği sırada kapıyı çalıp içeri girerek yaşlı kadının boğazını keserek öldürdükten sonra 300 TL parayı gasbeden zanlı Adana Polisi tarafından yakalandı.
 
Göç Duruyor
Adrese dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre Adana`nın nüfusu 2 milyon 108 bin 805 oldu. Sürekli göç veren Adana`nın yıllık nüfus artış hızı binde 11,24 olarak kaydedildi.
 
BÖLGE GAZETESİ: 16`ncı Şüpheli Saunada Yakalandı.
4`ü belediye bürokratı toplam 16 şüpheli, dün de kelepçeli olarak Adli tıp kurumunda sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltı kararı verilen U. C. Y`nin bir saunada yakalandığı ve kıyafetlerinin polis gözetiminde giydirilerek gözaltına alındığı öğrenildi.
BARIŞ GAZETESİ: Hasta Acı Çekiyor Ama Ameliyat Olamıyor
Yeşil kart sahipleri ile her hangi bir sosyal güvencesi olmayanların Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınmasıyla yaşanan izdiham tedavi bekleyen hastaları perişan etti.
Esnaf Ayakta Kalmalı
Kasaplar odası başkanı Murat Yağmur, belediye ve vatandaşlara küçük esnafa destek olun çağrısı yaptı. Yağmur, büyük marketlerde gereğinden fazla alışveriş yaparak çocuklarını mutlu etmeye çalışan birçok aile ferdinin, faize düşen kredi kartı borçları yüzünden bunalıma girip aile facialarına yol açtığına dikkat çekti.
 
Ayhan Kaya - İLKHA