Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Kıyı Ege, Kütahya, Antalya`nın batı çevreleri ile sabah saatlerinde Uşak, Afyon, Denizli, Eskişehir, Ankara, Kırşehir, Yozgat, Kırıkkale, Çankırı, Amasya, Tokat, Çorum, Çanakkale, Bursa, Bandırma, Tekirdağ, öğle saatlerinde Çatalca ve Silivri çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.
 
HAVA SICAKLIĞI: Ege ve İç Anadolu`da hissedilir derecede (6 ila 8) olmak üzere ülke genelinde artacağı tahmin ediliyor.
 
RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara`da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.
 
BUZLANMA VE DON UYARISI
İç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
 
ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
 
BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Bursa ve Bandırma çevrelerinin kar yağışlı, Çanakkale ve Tekirdağ, öğle saatlerinde Çatalca ve Silivri çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
EGE: Çok bulutlu, İzmir, Aydın, Muğla, Manisa ve Kütahya ile sabah saatlerinde Afyon, Uşak ve Denizli çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saaatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile Manisa çevrelerinde sis bekleniyor.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Antalya`nın batı çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Çankırı, Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Yozgat ve Kırşehir çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte iç kesimlerinde yer yer sis bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Çorum, Tokat ve Amasya çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kıyı kesimlerinde hafif ve yer yer orta, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı bekleniyor. Eğiminin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
 
BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı (-8/3)
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Çatalca ve Silivri çevreleri hafif yağmurlu (0/7)
İzmir: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı ( 3/12)
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı (-2/8)
Konya: Parçalı çok bulutlu (-8/5)
Adana: Parçalı ve az bulutlu (1/14)
Mersin: Parçalı ve az bulutlu (5/14)
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu (-7/7)
Batman: Parçalı ve az bulutlu (-5/9)
Şanlıurfa: Parçalı ve az bulutlu (-2/10)
Gaziantep: Parçalı ve az bulutlu (-2/8)
Mardin: Parçalı ve az bulutlu (-3/5)
Van: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Buzlanma ve don olayı bekleniyor. (-12/-2)
Bingöl: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Buzlanma ve don olayı bekleniyor. (-14/-2)
(Ayhan Kaya - İLKHA)