ŞANLIURFA - 02 Şubat perşembe Şanlıurfa basınında yer alan bazı haber özetleri şöyle:
Şanlıurfa SEMBOL Gazetesi: Müftüden Mevlit Kandili Mesajı
Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu Mevlit kandili dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Tahiroğlu mesajında "Ne yazık ki içinde bulunduğumuz modern zamanlarda bu özellikler birer birer hayatımızdan çıkmakta, rekabet, lüks bir yaşam isteği, nimetleri paylaşımda bencillik, hedonizm ve adalet anlayışının değişmesi toplumsal bilincimizde önemli gedikler açmaktadır" dedi.
 
Kaçak Elektrikte Rakam Yüzde 58,8
TEDAŞ yaptığı bir araştırmada Türkiye`nin kaçak elektrik haritasını çıkardı. Yapılan çalışmada Şanlıurfa`da kaçak elektrik kullanım oranı yüzde 58,8 olarak tespit edildi.
İpekyol Gazetesi: Yüzleşme Sırası 28 Şubat Mağdurlarına da Gelsin
İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (İNHAP) Türkiye`nin karanlık geçmişiyle yüzleşerek özellikle 90`lı yıllarda yapılanların ortaya çıkmasını müspet gelişmeler olarak değerlendirirken, o dönemde mütedeyyin insanlara karşı yapılan komplolar, gözaltındaki işkenceler, muhbirleştirme çabaları ve cinayetlerle alakalı somut bir adımın atılmadığını belirtti.
YENİURFA Gazetesi: Çiftçiye Destekleme Müjdesi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, çiftçiye 240,5 milyon liralık tarımsal destekleme ödemesi yapılacağını bildirdi.
 
Son 15 Yılın En Yağışlı Ocak Ayı Yaşandı
Şanlıurfa Meteoroloji Müdürlüğü Ramazan Sağır, "Bölgemizde başta Şanlıurfa, Gaziantep ve Mardin olmak üzere son 15 yılın en yağışlı Ocak ayı geçirildi" dedi.
 
Mehmet Demir - İLKHA