Diyarbakır`da Dicle Üniversitesi Hastaneleri bünyesinde kurulan Giysi Bank`a bağışlanan elbiseler, tedavi gören ve ihtiyacı olan hasta ve hasta yakınlarına dağıtılıyor.

Giysi Bank`ta incelemelerde bulunan Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr.Gökhan Kırbaş, giysi yardımı için gelen çocukları elleriyle giydirdi.

Bazı hastaların istenmeyen durumlardan dolayı muhtaç duruma düştüğünü, bu nedenle Giysi Bank`ın mütevazi bir proje olarak kurulduğunu söyleyen Kırbaş, “Giysi Bank, personellerimizin özverili çalışmaları ile her geçen gün daha da büyüyor. Şimdi Türkiye`nin birçok ilinden koliler halinde hibe giyim eşyası geliyor. Biz de buradan ihtiyaç sahibi hasta ve yakınlarına ister ayakkabı olsun, ister elbise olsun her türlü giysi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. “ dedi.

“Gelen yoğun yardımlardan dolayı Giysi Bank büyütüldü”

Türkiye`nin birçok ilinden giysi bağış geldiğini ifade eden Kırbaş, “Başlangıçta hastane çalışanlarının desteği, katkıları ve bağışları ile kurulan Giysi Banka yeni veya iyi kullanılmış giysi bağışı kabul edilmesiyle birlikte, Türkiye`nin her tarafından bağış gelmeye başladı. İstanbul`dan İzmir`e, Diyarbakır`dan Rize`ye kadar, hemen hemen her ilden hayırsever vatandaşlar tarafından gönderilen giysi ve ayakkabı kolileri, Giysi Bank sorumluları tarafından teslim alınıyor. Gelen giysiler ilgililer tarafından büyük, çocuk, erkek ve bayan giysileri ayrıştırılarak numaralarına göre tanzim ediliyor. Tanzim edilen bu giysiler arasında kullanılmış giysiler varsa, bunlar ilgili personeller tarafından yıkanıp ütülendikten sonra raflara kaldırılıyor. Giysiler buradan da Dicle Üniversitesi Hastanelerinde tedavi gören ve ihtiyacı olan hasta ve hasta yakınlarına dağıtılıyor. Hastane birimleri tarafından da talep edilmesi halinde ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere bu giysiler ilgili birimlere ulaştırılıyor.” şeklinde konuştu.

Giysi Bankamızla özellikle hastanemizde yatan hastalarımız ve hasta yakınlarının pijama, terlik, ayakkabı ve iç çamaşırı gibi ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz.” diyen Kırbaş, “Aynı zamanda acil serviste acil durumlarda gelip de üzerine üst-baş alamamış hastalarımız oluyor. Onların da ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Polikliniklerimize gelen bazen yaşlı hastalarımızın istem dışı bazı durumlarda ihtiyaçları olabiliyor. Bu ihtiyaçlarını karşılamak için Giysi Bankamız devreye giriyor.” dedi.

Giysi Bank projesi, Dicle Üniversitesi Hastaneleri bünyesindeki Kalite Strateji Koordinatörlüğü tarafından her yıl düzenlenen ‘İyi Proje Uygulaması` kapsamında yapılan yarışmada birincilik ödülü almıştı. (İLKHA)

.