Bursa`nın merkez Yıldırım ilçesi İsabey Mahallesi`nde bulunan şehrin en büyük kurban pazarında bazı esnafın iş yerleri etrafa kötü koku yaydığı gerekçesiyle yıkıldı.
Yıldırım Belediyesi tarafından verilen yıkım kararına tepki gösteren esnaf, belediyeyle 2018 yılına kadar sözleşme yaptıklarını söyledi.
Yıkım kararının hukuksuz olduğunu savunan esnaf, belediyenin kendilerine yeni bir yer tahsis ettiğini ancak bu yerde herhangi bir yapı, elektrik, su ve alt yapının olmadığını belirtti.
Belediyenin kendilerini kış günü ortada bıraktığını ifade eden esnaf Cengiz Aydar, “Söz konusu uygulama sadece bazı esnafları kapsıyor. Herkes için geçerli değil. Bizi kaldırdılar, karşı tarafa hiç dokunmadılar. Sözde koku varmış, o yüzden bizi kaldırdılar. Bizi kış günü dışarı attılar.” dedi.
“Sözleşmemiz devam ediyordu, bizi kış günü dışarı attılar”
Kış günü ortada kalmanın zorluğunu yaşadıklarını dile getiren Aydar, sözlerini şöyle tamamladı: “Bize sözde bir yer tayin ettiler ama dümdüz bir alan. Ne dükkân ne alt yapı ne su ne de elektrik var. Dümdüz bir arazi yani. Belediye dükkânlarımızı yıktı. Bizi kış günü dışarı attılar. Sözleşmemiz devam ediyordu, onu da beklemediler.”
Belediyenin yer tahsis ettiği bölgede yapılar inşa edip, alt yapıyı oluşturması gerektiğine değinen Doğan Arslanoğlu, ortada haksızlık olduğunu savunarak, kendilerine en azından ihtiyaçlarını giderebilecek yardımda bulunulmasını istedi.
Belediyeye çağrıda bulunan Mücahit Arsan da yaşadıkları mağduriyetin bir an önce giderilmesini istedi. Arsan, “Belediyenin yeni tahsis ettiği yer açık bir arazidir, her türlü içkicinin, hırsızın kolaçan ettiği bir yer. Benim dokuz tane damızlık hayvanım var. Bunları nerede ve nasıl barındıracağım? En az birkaç bekçi tutmamız lazım ki malımızı koruyalım. Çünkü tinercinin, esrarcının, hırsızın yol boyunda farklı şeyler yaptıklarını biliyoruz. Bunların olduğu bir bölgede arkadaşlar orada ne esnaflık yapabilirler ne de halka sağlıklı bir hizmet etmiş olabilirler. Ne sağlıktan bahsedebiliriz ne de hijyenden. Belediye başkanından talebimiz budur.” ifadelerini kullandı.
“Sözleşmemizin bitmesini bile beklemediler”
Belediyeyle 2018 yılına kadar sözleşme imzaladıklarını dile getiren Atilla Çirti ise “Biz 2008`de buraya girdik, 2018`e kadar sözleşmemiz var. Bizim sözleşmemiz feshedildi, buralar da yıkıldı. Şikâyet ise daha önce burada bulunan ithal danalardan yayılan kokuydu. Bunu da belediyeyle kasaplar odası getirdi. İthal hayvan kokusundan birçok insan şikâyetçi oldu. Sonra da bu şikâyeti adakçıların üzerine attılar. Belediye sözde kırk kişilik yer yaptığını söylüyor. Allah için bir gidin bakın. On araba mucur dökülmüş, ne suyu var ne elektriği. Hiç bir şey yok, bomboş arazi. Arkadaşlar meclise gidip görüştüler ama değişen bir şey olmadı. Belediye orada yapılan görüşmeleri bastırdı. Oradaki arkadaşlarımız daha gelmeden yıkım oldu.” şeklinde konuştu. (Zeki Aras-İLKHA)