Yasaklı ürünler konusuna nokta koymak için harekete geçtiklerini belirten Gaziantep Kantinciler Odası Başkanı Şıho Kelleci, okul kantincilerinin sorunlarını çözmek ve komisyon kararlarının yeniden gözden geçirilmesi için Ankara`da görüşmelerde bulunacaklarını ve bazı talepte bulunacaklarını belirtti.

Kantinlerde yasaklı ürün kararını komisyonda görevli FETÖ`ye mensup kişilerin aldığını ve kararı alan komisyon üyelerinin çoğunun FETÖ soruşturması ile içeriye alındığını vurgulayan Kelleci, “Sesimizi milletvekillerimiz aracılığı ile yöneticilerimize duyurmak istiyoruz. Küçük esnafın sorunları çözülmeli.” dedi.

Kelleci, “Okul kantinlerine getirilen yasaklarla ilgili şu anda tüm Türkiye`de ciddi sorunlar yaşanıyor. Bir yandan yasak getirenler, diğer yandan da şehrin değişik noktalarında hızla perakende satış yapan markalar oluşturmaktadır. Okul kantinleri için bu kararları çıkaranların şu anda çoğu ya FETÖ`den içerde ya da görevlerinden alınmışlar. Tüm Türkiye`de sesimizi duyurmak istiyoruz. Yasaklı karar çıkarılan komisyonun yeniden toplanıp karar almasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Küçük esnafın sesi duyulmalı”

Kantinciler üzerine oynanan oyunun bozulması için Gaziantep milletvekilleri aracılığı ile seslerinin Cumhurbaşkanı ve Başbakan`a duyurulması gerektiğini söyleyen Kelleci, “Yasakların yeniden gözden geçirilmesi hususunu şehrimizdeki milletvekillerimiz ve siyasetçilerimiz kanalı ile Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza ulaştırılmalarını istiyoruz. Bizim en önemli sorunumuz şüphesiz yasaklar. Bu çikolatalar bisküviler gerçekten zararlı ise Türkiye`nin hiçbir yerinde satılmasın. O zaman bizler de satmayalım. Haksız rekabet ortamı var. Marketlerde serbest, bizlerde yasak. Eskiden kola ve cips yasaklandı ve biz buna saygı gösterdik. Çünkü bu ürünlerin zararlı olduğu bilinen bir gerçekti. Fakat küçük esnaf ile oyun oynuyorlar. Devlet büyüklerimiz küçük esnafının sesini duymalı.” ifadelerini kullandı.

Kantinlerin daha sağlıklı ve hijyenik ortamda öğrencilere hizmet sunması için gıda mühendisleri güvencesi ile hizmet sunulduğunu söyleyen Kelleci, şöyle devam etti:

“Gaziantep`te tüm kantinlerimizde gıda mühendisi hizmet verecek. Çocuklarımızın sağlığı için bu bir zorunluluk. Gerek kural gereği bu bir zorunluluk, gerekse sağlık ve hijyen için bu bir insanî görev. Gıda mühendisimiz, kantincilerimizin işini de kolaylaştıracak. Hijyen ve iş güvenliği konusunda kantinciler olarak üzerimize düşeni yapmak zorundayız.”  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)