Türkiye genelinde bugün başlayan “Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması” ve yoğun kar yağışı nedeniyle sürücüler lastikçilere akın etti. Hem başlayan uygulamada ceza almamak hem de yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kalmak istemeyen sürücüler, oto lastikçilere giderek araçlarına kış lastiği taktırmak için sıra beklediler.

Kimi sürücüler uygulama ve kar yağışı başlamadan önce bu hazırlığını yaparken, kimileri de kar yağışı ve uygulamanın başlaması nedeniyle oto lastikçilere koştu. Yoğun bir mesai harcadıklarını dile getiren oto lastik satıcı tamircisi Ömer Faruk Yaman, sürücülerin mağdur olmaması için gece geç vakitlere kadar çalıştıklarını söyledi.

Yaman, zorunlu kış lastiği uygulamasının yanında Bitlis`in kış şartlarının çok zor olduğunu, yaz lastikleriyle aracın kullanılamayacağını dile getirerek, sürücülerin can güvenlikleri ve yol trafiğinin aksamaması için kış lastiği uygulamasına uyulması gerektiğini savundu.

Yaman, şunları söyledi: “Bugün itibariyle ‘Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması` başlamıştır. Bu nedenle yoğun bir mesai içerisindeyiz. Aracı olan sürücüler gelip lastiklerini değiştiriyorlar. Bazıları var olan kışlık lastiğini takıyor. Olmayanlar da yenisini alıyor. Sürücülerimiz, vatandaşların veya diğer sürücülerin can güvenliğini tehlikeye atmamalıdır. Memleketimizin kışı çetin ve uzundur. Sürücüler en kısa süre içinde lastiklerini değiştirsinler.” dedi.

Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması nedeniyle ceza almamak ve zorlu kış şartlarında taşıdıkları yolcuların can güvenliği için kış lastiklerini alarak, aracını kontrolden geçirdiğini belirten şehir içinde taksicilik yapan Celal Tetik, aracına 4 adet kış lastiği takarak, kışa hazır olduğunu ifade etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)