Dondurucu soğuklar, gribal enfeksiyonları da beraberinde getiriyor.
Hastaneler, soğuk algınlığı şikayetiyle başvuranlarla dolu.
Uzmanlar, soğuk algınlığından korunmak için, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.
İçerdiği C vitaminiyle kivi, işte tam bu noktada öne çıkıyor.
Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz kivinin faydalarını şöyle anlatıyor:
"Hazmı kolay bir meyve, yedikten sonra sindirim sistemini zorlamıyor. İkincisi de ihtiva ettiği vitamin ve minerallerin yüksek düzeyde oluşu. Özellikle vitaminlerden soğuk kış günleri için bize gerekli olan C vitamini deposudur diyebiliriz. Bunun yanısıra tabi E vitamini ihtiva eder. Ancak özellikle küçük yaşlarda gerekli olan kalsiyum yönünden zengin bir meyvedir. Tabi kalsiyum dışında magnezyum ve fosfor yönünden de kivi bir mineral deposu diyebiliriz."