Bir zamanların gözde mesleği olan demirciliğin artık cazibesini kaybettiğini söyleyen demirci ustası Mehmet Altuntaş (54), 7 yaşlarında babasından öğrendiği mesleği ilk günkü gibi aşk ve şevkle devam ettiğini belirtti.
Küçük yaşlarda babasından öğrendiği mesleği kent merkezindeki küçük atölyesinde devam ettiren Altuntaş, iş disiplini ve çalışma azmiyle herkese örnek oluyor. 47 yıldır baba mesleğini mesleğine olan sevdası ile sürdürdüğünü belirten Altuntaş, demircilik para kazandırmasa da alın teriyle işini yapmaya devam ettiğini ifade etti.
Geçimini sadece bu meslekle sağladığını söyleyen Altuntaş, "Bu meslek baba mesleğimiz. 7 yaşında iken demiri elimize aldık. Hâlen de çalışmaya devam ediyoruz. Şu an ise yaşım 54, yaklaşık 47 yıldır bu mesleği yapıyorum. Biz genelde tarım ürünleri hazırlıyoruz. Tarım aletlerinin her türlüsünü yapıyoruz. Baba mesleği olduğu için büyük bir meslek sevdası da var." dedi.
Mesleğini ilk günkü gibi severek yaptığını belirten Altuntaş, "Yıllardır ailemin ve çocuklarımın rızkını bu meslekten kazandım. Benim tek gelirim bu meslekten. Mesleğimi çok seviyorum ve sağlığım el verdiği sürece bu işi sürdüreceğim. Bu işe ilk olarak babamın yanında çırak olarak başladım. Kendimi yıllar içerisinde geliştirmeye başladım. Bu işi öğrenmem hiç zor olmadı. Eğer insan bir işe azmederse öğrenemeyeceği ve başaramayacağı hiçbir iş yoktur." ifadelerini kullandı.
Altuntaş, babasından öğrendiği mesleğini öğretecek çırak bulamamaktan yakınarak, "Türkiye`de artık bu mesleğe gönül veren pek kimse kalmadı. Ben bu mesleğe gönül verdim. Başka bir yerde bu kadar çeşidi bir arada göremezsiniz. Ama ben bu mesleği sevdiğim için yapıyorum. Yaptığın iş Allah rızası için olunca daha da güzel neticeler veriyor." şeklinde konuştu.
"Bu mesleği yapan usta kalmadı." diyen Altuntaş, "Elimizden ne gelirse tek başımıza yapmaya çalışıyoruz. Ancak kendi çocuklarıma öğretiyorum. Bir tane memur olan oğlum var. Cumartesi günleri gelip bana yardım eder. Yine diğer bir tane daha okuyan oğlum var. Oda gelip bana yardım eder. Çünkü onlara da Allah (c.c) rızası için çalışmayı aşıladık. Bu şekilde Allah`a hamd olsun geçinip gidiyoruz. Halimden çok şükür memnunum. Yorulup-yorulmamak önemli değil. İyi ki de bu mesleği öğrenmişiz. Çoluk-çocuğumuza helal lokma götürüyoruz." diye konuştu.
Hazırladığı tarım aletlerini Türkiye`nin çeşitli illerine gönderdiğini belirten Altuntaş, her bölgede ayrı tarım aletlerinin kullanıldığını ve daha çok da sipariş üzerine çalıştığını ifade etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)