Peygamber Sevdalıları Platformunun kasım ayını “sahabe ayı” olarak ilan etmesi dolayısıyla Şanlıurfa`da düzenlenen “Faruk-u Adil Hz. Ömer” programına katılanlar, duygularını paylaştılar.

Programı güzel bulduklarını söyleyen katılımcılar, toplumun Hz. Ömer`in adaletine muhtaç olduğunu belirttiler.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, insanlığın adalete muhtaç olduğu bir dönemde ashabın gündeme gelmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

Yalçın, “HÜDA PAR olarak üyelerimizle birlikte bu programa iştirak ettik. Gerçekten duygusal atmosferde izlediğimiz bir program oldu. Bütün insanlığın Hz. Ömer`in adaletine ciddi manada ihtiyacı olduğu bir dönemde bu sahabelerin hayatlarının gündeme gelmesi çok değerli ve kıymetli bir durumdur. İnsanlık olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz konu adalettir. Bundan dolayı Hz. Ömer denilince aklımıza adalet geliyor. Bu tür programların artarak devam etmesi gerekir.” dedi.

Genç Düşünce Akademisi (GEDAK) Başkanı Osman Yavuz, İslam`ın sosyal adaletinin hayata yansıtılmaması nedeniyle toplumda dayanışma ve sevgi selinin oluşmadığını ifade etti.

“Hz. Ömer sosyal adaleti oturtması adına temeller atmıştır”

Hz. Ömer`in adalet yönünün bütün toplumu ilgilendirdiğine değinen Yavuz, şunları söyledi:

“Bizler bu dine inanmış insanlar olarak İslami hayatımızı daha çok takke ile seccade arasına sıkıştırdığımız, yani İslam`ın sosyal adaletini hayatımıza yansıtamadığımız için toplumda dayanışma, sevgi seli yaşanamıyor. Toplumdaki sorunlar bunlardan doğuyor. Oysaki bizler, başta Peygamberimiz olmak üzere akabinde güzide sahabeleri takip etmeliyiz. Bu anlamda Hz. Ömer bizim için en iyi örnektir. Hz. Ömer sadece ibadet yönünde değil, sosyal adaleti, fakir fukaraya sahip çıkması ve kucak açması, adalet sistemini oturtması adına temeller atmıştır. Bu programı çok olumlu buluyorum.”

Bu tür programların devam etmesini isteyen İbrahim Atmaca, “Çünkü gelecek nesillerin bilinçlenmeleri açısından çok iyi oluyor. Şimdiki zaman diliminde adalet diye bir şey kalmamış. Adaletin ismi var ama cismi yok. Ne yazık ki Hz. Ömer`in adaletini uygulayacak sistem yok. Temennimiz bundan sonra olmasıdır.” şeklinde konuştu.

“Çağımızda ihtiyacımız olan Hz. Ömer`in adaletidir”

İslam coğrafyasında Hz. Ömer gibi liderlere ihtiyaç duyulduğunu belirten Ahmet Yılmazoğlu, “Çağımızda ihtiyacımız olan Hz. Ömer`in adaletinin gönüllerimize nakşedilmesidir ki şu an zülüm altındaki İslam coğrafyasına bir soluk olur. İnşallah İslam coğrafyasında Hz. Ömer misali liderler çıkar, bize huzur ve mutluluk gelir.” ifadelerini kullandı.

Diğer bir katılımcı Hüseyin Şeker ise programda İslam`ın adalet anlayışının mükemmel bir şekilde anlatıldığını dile getirdi. (Ramazan Casuk-İLKHA)