Merkez Eyyübiye ilçesinde 3 yıl önce yapımına başlanan yolun bitirilmemesi ilçe sakinlerinin tepkisine neden oluyor. Yapımı devam eden yolda yaklaşık 6 aydır herhangi bir çalışmanın yapılmadığını belirten Eyyübiye sakinleri, duruma tepki göstererek yolun bir an önce bitirilmesini istediler.
Eyyübiye’de var olan elektrik ve su sorunlarına yolun da eklendiğini belirten mahalleli, yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle defalarca yetkililere müracaat ettiklerini illeri sürerek, ikinci sınıf muamelesi gördüklerini ifade ettiler.
Yapılan yatırım ve çalışmaların diğer ilçelere yapıldığını söyleyen ilçe sakinlerinden Aziz Şeyhanlıoğlu, seçim dönemlerinde halka verilen vaatlerin yerine getirilmesini isteyerek, yapmadıklarını ve yarıda bıraktıkları yolun halkı mağdur ettiğini belirtti.
Şeyhanlıoğlu, “Belediye seçimleri öncesinde millete vaat ettiklerini yerine getirmiyor. Eyübiye’de ne yol ne de elektrik ve su sorununu çözdüler. Hiçbir şey çözülmediler. Belediye başkanı gelip kısa bir tur atıyor ve sonrada belediyeye gidiyor. Bütün yatırımlar Karaköprü ve Haliliye ilçesine yapılıyor. Yüzde 70 oy veren Eyyübiye halkının da hakkı yok mu? Bu yolu getirip yarıda bıraktılar. Bütün evler çöplüğün içinde kalmış. 2 defa iş makinası geldi biraz çalıştı. Reklamını yaparak 'büyükşehir yolu yapmaya başladı' diye reklam yaptılar. Hani yol nerede. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi gelip bir baksın. Televizyon ve reklam ile bu iş olmuyor. Semt pazarını kaldırarak halkı mağdur ettiler.” dedi.
Diğer ilçelere kıyasla kendi ilçelerinde çalışmanın yapılmadığını söyleyen Şeyhanlıoğlu, “En büyük sıkıntılarımızdan biri bu yoldur. Buraya bir yol açsınlar. Yolu bozup atığını getirip oraya bıraktılar. Bıraktıkları yer şimdi çöp yuvasına dönmüş. Diğer ilçelerle kıyaslama yaptığımız zaman Karaköprü birinci, Haliliye ikinci, Devteşti üçüncü biz Eyyübiye ilçesi de dördüncü sıradayız. Buradaki bütün esnaflara sorun internetiniz var mı diye? Hiçbirinde yok çünkü buraya fiber bağlantısı verilemiyor.” diyerek mahallelerindeki eksikliklere dikkat çekti.
"32 ilden büyük bir ilçenin bir bankası, bir noteri olmaz mı?"
Yaptırılmayan yol haricinde ilçenin başka sorunlarının da olduğunu söyleyen Şeyhanlıoğlu, Eyyübiye ilçesinin 32 ilden büyük olmasına rağmen kurumlarının ilçede olmadığını belirterek, "Eyyübiye ilçesi olarak 32 ilden büyüğüz. 32 ilden büyük bir ilçenin bir bankası, bir noteri olmaz mı? Bunlara çözüm getiremiyorlar. İnsanların oylarına dayanarak bir daha oy alırım düşüncesine kapılmasınlar. Bu insanların sorunlarını çöz ve ilgilen ondan sonra halktan oy iste. Oy zamanında kıravat takıp geliyorlar. Bize oy zamanında gelmeyin her zaman gelin. Neden bizim kurumlarımız Eyyübiye’de değildir neden biz Haliliye’nin içindeyiz. Neymiş çarşı, banka ve noter buraya yakınmış. O bizi alakadar etmez. Eğer burası merkez ilçe ise kurumlarımız burada olmalıdır. Umarız bu sorunu bir an öne hallederler." İfadelerini kullandı.
3 yıl önce yapımına başlanan ve 6 aydır çalışmaların durduğu yolda trafik ışıklarının olmadığından dolayı sık sık kazaların yaşandığını söyleyen emlakçılık yapan ve isminin Hüseyin olduğunu belirten esnaf, “Eyyübiye yolunda rant var deniliyor. Hazine malı hiçbir zaman rant olmaz. 3 yıldır bu yolun çalışmaları sürüyor. Lütfen belediye bu yolu bitirsin. Eyyübiye’de en büyük sorunumuz bu yoldur. Bu yolu açsın ki millet rahat etsin. Ayrıca Şelale Kavşağında trafik ışığı yok. Bundan dolayı ayda 2-3 defa kaza meydana geliyor. Bu sorunumuza bir çözüm bulunmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Yol yapılacağı için ev ve semt pazarını yıkarak fakir fukarayı mağdur ettiler”
Yolun yapılmaması mağduriyetleri beraberinde getirdiğini ifade eden bir başka ilçe sakini Ramazan Gül ise, “Bu yol kaç senedir imardadır ama yarıda bıraktılar. Eyyübiye demek köy demek, esir demek, ikinci vatandaş demektir. Karaköprü’de yapılacak binalara 10-15 kat veriliyor ama Eyyübiye’ye 2-3 kat veriliyor. Bu Eyyübiye’nin kaderi midir? Bize yapılan muamele ikinci evlat, vatandaş muamelesidir. Burada hastane yok, banka yok hiçbir şey yok. Her gün tanker ile evimizin önü sulanıyor. Bundan başka bir hizmet yok. Yol yapılacağı için evleri yıktılar. İlerde semt pazarı vardı onu da yıktılar. Fakir fukarayı mağdur ettiler. Ama yol parkın yanında durdu. Park ise sebze pazarı olarak kullanılıyordu. Burada bir yağmur yağdığı zaman bütün su yola geliyor. Alt yapı olmadığı için su yola geliyor. Bu yolun devam etmesini ve bitirmelerini istiyoruz. Yolun yarım kalmaması lazım. Bir an önce bu yolu yapıp faaliyete geçmesi gerekiyor. 5-6 aydır çalışma yok. Her taraf pislik ve toz toprak içindedir.” diye konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA)