Kayyum atanan Diyarbakır’ın merkez Sur ile Silvan ve Hani Belediyelerini  ziyareti sırasında Vali Aksoy’a İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Tekinarslan ve Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdür Yardımcısı Halil Bağcı eşlik etti.

İlk olarak Sur Belediyesini ziyaret eden Vali Aksoy ve beraberindeki heyeti, Sur Kaymakamı Memduh Tura, Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan ve Belediye çalışanları karşıladı.

İlçe Belediye Başkanlığı makamına geçen Vali Aksoy ve beraberindekiler, burada ilçenin genel durumu, ilçede devam eden restorasyon çalışmaları ve yapılacak işler hakkında Belediye Başkan Vekili Özkan’dan brifing aldı.

Heyet, Belediye Başkanlığı binası önünde çekilen toplu fotoğrafın ardından Belediyeden ayrıldı.

Vali Hüseyin Aksoy ve beraberindekiler, daha sonra Silvan Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Ziyarette Vali Aksoy’a; İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Tekinarslan, Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdür Yardımcısı Halil Bağcı’nın yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan eşlik etti.

Vali Aksoy ve beraberindeki heyeti, Silvan İlçe Kaymakamı Silvan Belediye Başkan Vekili olan Murat Kütük karşıladı. Daha sonra İlçe Belediye Başkanlığına geçilerek ilçenin genel durumu hakkında brifing alındı. Belediye önünde çekilen toplu fotoğrafın ardından Belediye Başkanlığı ziyareti sona erdi.

Vali Aksoy ve beraberindekilerin Silvan ilçesinde bir sonraki durağı ilçede görev yapan Özel Harekât polisleri oldu. Burada personel ile sohbet eden Vali Aksoy, görevlerinde başarılar diledi. Görevli polisler ile çekilen toplu fotoğrafın ardından Vali Aksoy ve beraberindekiler ilçeden ayrıldı.

Vali Hüseyin Aksoy ve beraberindeki heyet son olarak Hani ilçe Belediyesini ziyaret etti.

Vali Aksoy ve beraberindeki heyeti, Belediye Başkanlığı binası önünde, Hani İlçe Kaymakamı ve Hani Belediye Başkan Vekili Şaban Arda Yazıcı başkanlığında bir heyet karşıladı.

Daha sonra Belediye Başkanlığı makamına geçen Vali Aksoy, ilçenin genel durumu ve İlçedeki kamu yatırımları hakkında brifing aldı.

Belediye binası önünde çekilen toplu fotoğrafın ardından, ilçe esnafı ziyaret edildi. Esnafın sorunlarını dinleyen Vali Aksoy, ‘elimizden ne geliyorsa en iyisini yapmaya hazırız’ dedi.

 Vali Aksoy ve beraberindekiler daha sonra, Hani 3. Jandarma Tabur Komutanlığını ziyaret etti. Görevlilerden bilgi alan Vali Aksoy, operasyonel  faaliyetlerde bulunan askerlere teşekkür ederek görevlerinde başarılar diledi.

Heyet, Tabur Komutanlığının önünde çekilen toplu fotoğrafın ardından ilçeden ayrıldı. (İLKHA)