Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde PKK’nin bombalı araç saldırısı sonucu büyük çapta zarar gören binalar yıkılırken, kullanılmaz hale gelen daire sahipleri de korkudan evlerinde kalamadıklarını söylediler. Evleri kullanılmaz hale gelen saldırı mağdurları, binalarının yıkılmasını istediler.

4 Kasım Cuma günü merkez Bağlar ilçesinde bomba yüklü minibüsle düzenlenen saldırıda, 12 kişi hayatını kaybetmiş, 378 kişi ise yaralanmıştı. Patlamada birçok apartman, ev, işyeri ve araç zarar görmüştü.

Öz Uğur 2 apartmanında oturan ve bombalı araç saldırısında evleri kullanılamaz hale gelen aileler,  binalarının son katlarının, bazı kolonlarının ve balkonlarının çatladığını ifade ettiler.

Binaların hasarına bakmak için bir heyet geldiğini ve patlamada evinin kullanılmaz halde olduğunu söyleyen Mahmut Uğur, yıkılma tehlikesinden dolayı başka bir yerde ev kiraladığını belirtti.

Uğur,  “Üst katlarda çatlamalar çok, 5’inci katta kolon çatlamaları var. Bir daha sorun yaşanmaması için karar verilmesini istiyoruz. Kat mülkiyeti olduğu için 30 bin TL verecekler. Bize ‘git buradan’ diyorlar. Biz bu parayla ne yapabiliriz ki? Bundan dolayı yetkililer, hasar gören binaların yıkılmasını istemiyorlar. Ama başka bir risk daha var, bu binalar her an yıkılabilir. Kolonlar kırılmış, demir yok ve eski yapıdır. Ufak bir sarsıntıda yine sorun olur bize. Yetkilikler bir an önce mağduriyetimize el atsınlar.” dedi.

Başka bir bina sakini Emine Tunç Bilek ise kendilerine herhangi bir yardım gelmediğini belirterek, “Son katta kalıyorum, patlama olduğunda kendimi binanın salonuna attım.  Ne evim kaldı, ne de eşyam.  Oğlumun evinde kalıyorum hem onların hem bizim rahatı bozuldu. En son gelip yıkık olan evde kalacağım başka çarem yok.” ifadelerini kullandı.

Saliha Çınar adlı bina sakini de eşinin inşatlarda çalıştığını ve patlamada eşyalarının zarar gördüğünü belirterek, “Şu an kiradayım, ev bize aitti. Şimdiye kadar yetkililer bize hiçbir yardımda bulunmadı. Yapsınlar, evimize gidelim.  ” şeklinde mağduriyetini dile getirdi. (Emrah Deniz, M. Hüseyin Temel-İLKHA)