Diyarbakır’da BOTAŞ boru hattına yönelik hırsızlıkla mücadele kapsamında Jandarma ekipleri tarafından yapılan devriye görevi sırasında şüphe üzerine durdurulan bir araçta 800 litre ham petrol ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, Eğil İlçe Jandarma ekiplerinin devriyesi sırasında Kaya mahallesi yol ayrımında şüphe üzerine durdurulmak istenen hafif ticari araç, ikaza uymayarak kaçmaya çalışması üzerine yapılan takip sonucunda durduruldu.

İki kişinin bulunduğu araç içerisinde yapılan aramada, aracın arka koltuklarının söküldüğü ve bu bölüme özel dizayn edilmiş bin litrelik depo içerisinde BOTAŞ boru hattından çalındığı değerlendirilen yaklaşık 800 litre ham petrol olduğu tespit edildi.

Diyarbakır Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile ele geçirilen ve suçta kullanılan 1 araç ile araçta bulunan 800 litre çalıntı ham petrole el konulduğu, olay ile ilgili kimliği tespit edilen 2 şüphelinin yakalanarak hakkında adli işlemlere başlatıldığı belirtildi.  (İLKHA)