Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından yapılan incelemeler sonucu hasar gören 2 binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemelerde ağır hasarlı olduğu tespit edilen 48 daireden oluşan 2 binanın yıkılması, sahiplerine de kanun gereğince hak edişleri kadar ödeme yapılmasına karar verilmişti.

Bombalı saldırıda kullanılmaz hâle gelen Kayakent Yapı Kooperatifinin 2 binadan oluşan blokları yıkıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait iş araçları ile yapılan yıkımın ardından oluşan molozlar hafriyat kamyonları ile kaldırıldı.

Hatırlanacağı üzere Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, hasar tespit çalışmalarında bin 709 ev ve iş yerinde hasar tespit edildiği bildirilmiş ve bu binalardan 2’sinin yıkılacağı duyurulmuştu.

Saldırıda ayrıca zarar gören emniyet müdürlüğü ek binası önceden yıkılmıştı. Bölgede moloz kaldırma işlemi devam ediyor.

4 Kasım'da PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda, 11 kişi hayatını kaybetmiş, 378 kişi yaralanmış onlarca bina ve yüzlerce iş yeri hasar gömüştü. (M. Hüseyin Temel/Emrah Deniz-İLKHA)