PKK’lilerin Sur ilçesinde sokaklarda çukur kazıp, barikat kurmasının ardından meydana gelen çatışmalar ve ardından ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle ailesiyle beraber göç eden Yusuf Okçu, Bağlar ilçesinde de PKK’nin düzenlediği bombalı saldırının mağduru oldu.

Bombalı saldırıda evi hasar gören Okçu, PKK’nin yaşattığı ikinci mağduriyetini İLKHA’ya anlattı.

Sur’da yaşanan çatışmalardan dolayı Dabanoğlu Mahallesi'nde bulunan evini bırakıp göç ettiğini söyleyen Okçu, yerleştiği Bağlar’da da PKK’nin düzenlediği bombalı saldırının mağduru olduğunu söyledi.

PKK saldırılarının mağduriyetini ikinci defa yaşadığını dile getiren Okçu, “Biz ailece Sur’un Dabanoğlu Mahallesi'nde oturuyorduk. Bu terör olaylarından çok mağdur olduk. Eşyalarımız gitti ve evimizden olduk. Geldik burada ev tuttuk. İşte bu patlamada da mağdur olduk. Evimiz hasar gördü ve eşyalarımız zarar gördü. Patlama günü ben uykudaydım, patlama sessiyle uyandım. Patlamada çocuklarımın psikolojisi bozuldu. Küçük kızım baya bir korktu. Patlamada evin cam ve kapıları kırıldı, eşyalarım zarar gördü. 5 bin lira kadar eşya zararım oldu.” dedi.

“Hasarımızın tespit edilmesi için iyi bir çalışma ortaya konulması lazım”

Yetkililere bombalı saldırıda oluşan hasarın giderilmesi çağrısında bulunan Okçu sözlerine şöyle devam etti:

“Yetkililer meydana gelen mağduriyetin giderilmesi için iyi bir ekip oluşturması lazım. Kimisinin mağduriyeti gideriliyor, kimisinin giderilmiyor. Daha benim evime hasar tespit komisyonundan kimse gelmemiş. Dün valiliğe evime hasar tespitine gelinmediği yönünde dilekçe verdim. Bakalım ne olacak. Hasarımızın tespit edilmesi için iyi bir çalışma ortaya konulması lazım.”

“6 yaşındaki kızım patlamanın kendisinde meydana getirdiği travma nedeniyle sürekli ağlıyor”

Bombalı saldırı sonrası evini yine taşımak zorunda kaldığını söyleyen Okçu, “Evim oturulacak halde değildi. Ben de 150 metre aşağıda bir ev kiraladım. Patlama nedeniyle çocuklarımın psikolojisi de bozulduğundan ev kiralamak zorunda kaldım. Özellikle 6 yaşındaki kızım patlamanın kendisinde meydana getirdiği travma nedeniyle sürekli ağlıyor. Okula da gitmek istemiyor. Böyle giderse tedavisi için doktora götüreceğim.” diye konuştu.

“İnsanlar hem canından hem malından oldu”

Bombalı saldırıya tepki gösteren Okçu, “Bunların yaptıkları insanlık değil. Burada mağdur olan halktır. Bunların amacı nedir, herkes biliyor. İnsanlar hem canından hem malından oldu. İnsanlarımızın artık bunların gerçek yüzünü görmesi lazım, bir tepkisini ortaya koyması lazım. İnsanlarımızdan ne istiyorsunuz amacınız nedir? İnsanların bu olaylardan ders çıkarıp, gerçekleri görmesi lazım diye düşünüyorum. Allah hakkımızı bırakmasın.” ifadelerini kullandı.

4 Kasım Cuma günü Çevik Kuvvet Binasına yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda 11 kişi hayatını kaybetmiş, 378 kişi ise yaralanmıştı. Patlamada birçok apartman, ev, iş yeri ve araç hasar görmüştü. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz – İLKHA)