Mardin’in Nusaybin ilçesinde 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 6 mahallede devam ediyor. Çatışmalardan olumsuz etkilenen ve etrafı telle çevrilen Dicle Mahallesi’ne gelen yıkım ekipleri, ağır hasarlı yapıların yıkımına başladı.

Haberi duyan ve evleri hasar gören vatandaşlar, tellerin dışından yıkım çalışmalarını üzüntüyle izlediği görüldü. 10 yıldır oturdukları evlerinin şu an yıkıldığını dile getiren bir vatandaş, “Bunu başımıza getirenlere Allah hakkımızı bırakmasın.” diyerek tepki gösterdi.

“Az hasarlı yapılan yıkılmasın”

Evinin az hasarlı olduğunu iddia eden Ekrem Çiçek, “Benim evimin hasarı azdır, yıkılmasını istemiyorum. Benim evim gibi hasarı az olan çok sayıda ev var. Ev sahipleri olarak yıkılmasını istemiyoruz. Kimimiz 5, kimimiz de 6-7 çocuğu var. Hepimiz şu an kiralık evlerdeyiz. Halimiz ortadadır, çok zor günler yaşadık, Allah bunları kimseye yaşatmasın. Bizler evlerimize kavuşmak istiyoruz.” dedi.

Yasak 14 Mart’ta ilan edilmişti

İlçede 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı; Yeni Turan, Yeşil Kent, Mor Yakup, 8 Mart, Gırnavas, Devrim, Selahaddin Eyyubi, Çatalözü, İpekyolu ve Barış mahallelerinde 25 Haziran'da kısmi olarak kaldırılmıştı. Etrafı telle çevrilen Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerinde ise yasak devam ediyor. (M. Salih Keskin/Cihat Şayık - İLKHA)