Adana Cumhuriyet Savcılığınca 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY ile bağlantıları olduğu ve örgüte finans sağladıkları iddia edilen iş adamlarıyla ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı 37'si tutuklu 103 sanık hakkında "FETÖ/PDY üyesi olmak ve terör örgütüne finans sağlamak" suçlarından iddianame hazırladı.

İddianamede sanıkların, "terör örgütüne üye olmaktan" 15 yıl, "terör örgütüne finans sağlamak" suçundan da 10 yıl olmak üzere toplam 25 yıl hapis cezasıile cezalandırılmaları istendi.

DARBE KARŞITI NÖBETLERE KATILMIŞLAR

Bazı iş adamlarının darbe girişimi gecesi darbe güçleri ile bağlantılarının olduğunun ve örgüte finans sağladıklarının anlaşılmaması için ellerine Türk bayraklarını alıp sokaklara çıktığı, bazılarının ise Ankara`ya gidip Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde demokrasi nöbeti tuttuğu da belirtildi.

Ayrıca, sanık bir müteahhidin oğlunun ise 15 Temmuz gecesi camideki imama müdahale edip sala okumasını engellediği de dosyadaki tutanaklar içinde yer aldı.

Sanık iş adamlarının çoğunun örgüt ile bağlantılı derneklere üye oldukları ve belli zamanlarda sohbet toplantıları yapıp himmet adı altında para topladıkları da iddianamede vurgulandı.
İddianamede, bazı iş adamlarının örgütün yardımıyla kısa sürede anormal bir şekilde büyümelerine de dikkati çekildi.

54 ŞİRKETİN MALVARLIĞI İÇİN TEBİR TALEBİ
Sanık iş adamlarından ayrı olarak da 54 şirketin mal varlıklarına el konulması için ihtiyati tedbir istenen iddianamede, 42 iş adamı hakkında ise takipsizlik kararı verildi.
İddianame, Adana'da yeni kurulan ve terör suçlarına bakacak olan 11. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.
Mahkemece iddianamenin kabul edilmesinin ardından 103 iş adamının yargılanmasına başlanacak.