FİLİSTİN - İrlanda Dışişleri Bakanı Eamon Gilmore, Gazze`ye ziyaret düzenledi. İrlanda Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Philip Grant, İrlanda Dışişleri Bakanı`nın beş yıldır kuşatma altında bulunan Gazze`ye yaptığı ilk ziyaret olduğunu belirterek, Gilmore`un bu ziyaretinde kuşatma, savaş ve ambargonun Gazze`de bıraktığı izleri yerinde görmek istediğini ifade etti.
Gazze`ye yaptığı kısa ziyarette İrlandalı bakanın BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) yetkililerinin yanında Gazze`deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle de bir araya geldiği belirtildi.
 
Ziyaretten sonra Fransız Haber Ajansı`na demeç veren Gilmore, İrlanda hükümetinin kuşatmayı tamamıyla reddettiğini belirterek, kuşatmanın insanların normal hayatlarını yaşamalarını engelleyen bir hata olduğunu kaydetti.
 
Gilmore sözlerini şöyle sürdürdü: "Kuşatmanın yerel ekonomiyi felç ettiği ortada. O nedenle buradaki ekonominin gelişim göstermesi ve insanların yaşam ve seyahat özgürlüğünü yaşaması için bunun tamamıyla kaldırılması gerekir."
 
İşgal rejiminin iki ay önce Gazze`ye insani yardım getirmek isteyen İrlanda bandıralı iki gemiye korsan bir şekilde operasyon yapmasının ardından yapılan bu ziyaret ve ziyaret esnasında yapılan açıklamalar fazlasıyla anlamlı bulundu.