Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan kar yağışı, Sakarya`da aralıklarla etkisini sürdürüyor. Yüksek kesimlerde daha fazla etkili olan kar ve tipi nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Sakarya Valiliği`nden yapılan açıklamaya göre, saat 08.00 itibariyle Hendek ilçesinde 17, Akyazı`da 13, Geyve`de 12, Kocaali`de 11, Karasu`da 9, Taraklı`da 7, Karapürçek`te 3 ve Sapanca`da 3 olmak üzere toplam 75 köy yolu kapandı. İl Özel İdaresi`ne bağlı greyder ve kar araçları kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Şehir içi ve şehirlerarası yollarda çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Karayolları ekipleri TEM Otoyolu, D-100 ve D-650 karayollarını açık tutabilmek için kar küreme ve tuzlama çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. D-100 karayolunun Hendek-Düzce kesiminde trafik polisleri zincirsiz araçların geçişine izin vermiyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kar yağışının etkili olduğu şehrin yüksek kesimlerinde küreme ve tuzlama çalışması yaptı.