ADANA - Sağanak yağışların etkili olduğu Adana`da, şehrin en büyük iş merkezlerinden birinin bodrum katı sular altında kaldı. Onlarca işyerini su basarken, esnaf sular altında kalan dükkânlarından mallarını kurtarmaya çalıştı. Özellikle mobilya dükkânlarının ciddi zarar gördüğü su baskınında esnaf, iş merkezinin bodrum katında bulunan mobilya dükkânlarındaki eşyalarının bir kısmını üst üste yığarak kurtarabildi. Motor pompalarla sular tahliye edilmeye çalışılsa da dinamo motorlar yetersiz kaldı.
 
Esnaf, iş merkezinin tavanından akan yağmur suyunu ve tabandan çıkan yeraltı suyunu kovalarla ve fırçalarla tahliye etmeye çalıştı. İş merkezine alışveriş için gelen vatandaşlar da paçalarını sıvayarak, kanalizasyon suları içinde güçlükle ilerledi.
Duruma tepki gösteren esnaf, iş merkezi önünde toplanarak seslerini duyurmaya çalıştı. Belediyenin altyapı çalışmalarının yetersiz olduğunu savunan esnaf, soruna kalıcı bir çözüm bulunmasını gerektiğini belirterek, "Burası kentin en büyük bir iş merkezi. Bizler her sene bu sorunla karşılaşıyoruz. Lağım boruları yok, lağım sularının dışarıya boşaltılması için tertibat yok. Yer altı suları devamlı kabarıyor, bunun bir çözümünü de bulamadık. Her zaman biz derdimizi bu şekilde dile getiriyoruz ama bir çözüm bulunmuyor" dediler.
 
Daha sonra tepki için iş merkezi önündeki caddeyi trafiğe kapatan esnaf, su baskınında ıslanan birkaç çek yatı benzin dökerek yaktılar. Slogan atarak Adana Valisi ve Büyükşehir Belediyesi`nden sorunun çözülmesi için acil çalışma başlatmasını talep ettiler.
 
Ayhan Kaya - İLKHA