KAYSERİ - "Kahrolsun İsrail" dedikleri için Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında açılan davadan 30 kişiyi savunmak için İstanbul, Ankara`dan birçok gönüllü avukat geldi. Ayrıca Kayseri barosundan da birçok avukat sanıkları savunmak için mahkemeye geldi.

 

Avukatlar mahkemede yaptıkları savunmalarda; böyle bir davanın Türkiye`de açılmasının bir utanç olduğunu Başbakanın bile İsrail için terör devleti ifadesini kullandığını belirterek, Türkiye`de "Kahrolsun İsrail" diyenlerin hepsi cezaevine atılırsa cezaevlerinde yer kalmayacağını söylediler.

Böyle bir davanın açılmasında başta polis olmak üzere bu davanın açılmasına sağlayan savcının büyük bir yanlış içine düştüğü ifade edildi. İsrail`in bir terör devleti olduğu vurgulanan savunmalarda böyle bir davanın İsrail`i sevindirdiği belirtildi.

 

Bu protesto gösterisinde Furkan Doğan`ın abisinin de olduğu ancak polisin kamuoyu tepkisinden çekindiği için Mustafa Doğan`ı ayırarak diğer 30 kişi hakkında dava açılmasını sağladığı belirtilerek, bu polislerin böyle yaparak suç işlediği ve haklarında dava açılması gerektiği ifade edildi. Avukatlar savunmalarında, "Avukatlar olarak biz de "Kahrolsun İsrail" diyoruz bizim hakkımızda da dava açılsın" dedi.

 

Yapılan savunmaların ardından mahkeme kararını açıklayarak 30 kişi hakkında beraat kararı verildi.

 

Mahkeme tarafından gerekçeli kararda "Kahrolsun İsrail" sözündeki kahrolsun kelimesinin "yok olsun, mahvolsun" anlamlarında bir ilenme yani beddua olduğu haliyle maddede belirtilen hakaret oluşturan bir söz olmadığı, cümlede adı geçen İsrail kelimesinin de toplum kesimlerini sınıfsal olarak ayıran unsurlardan olmadığı için tüm sanıkların beraatine karar verildiği belirtildi.

 

Mahkemenin beraat kararının vermesinden sonra 30 kişiye destek vermek için konvoylarla gelen ve Cumhuriyet Meydanında bekleyen yüzlerce kişi "Kahrolsun İsrail" sloganları atarak çıkan karardan dolayı sevinçlerini ifade ettiler.

 

30 kişiye destek olmak için Kayseri`ye konvoylarla gelen kalabalık daha sonra Mavi Marmara gemisinde korsan İsrail tarafından şehid edilen Furkan Doğan`ın kabrini ziyaret etti.

Şükrü Gündüz - İLKHA