BATMAN- 27 Ocak Cuma Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;
 
Batman Basın.Com; `Milli Güvenlik Dersinin Kaldırılması Gecikmiş Bir Adım`
Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Şafi Özperk, Milli Güvenlik Derslerinin kaldırılmasının müjdeli bir haber olmakla beraber gecikmiş bir adım olduğunu söyledi.
 
Batman Mezopotamya Gazetesi; `Hasankeyf için Topkapı`da Eylem` Hasankeyf`liler ve Doğa Derneği gönülleri İstanbul`da en önemli kültürel ve tarihi anıtlardan biri olan Topkapı Sarayı önünde eylem yaptı.
 
`Kanal Kapakları Tehlike Saçıyor`
Batman`ın Karşıyaka Mahallesinde kanalizasyon kapaklarının hırsızlar tarafından çalınmasından sonra, kanal kapaklarının yetkililerce yenilenmemesi mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.
 
Batman Gazetesi; `ESO Fırıncıları Bilgilendirdi`
Fırıncılara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası`nca (ESO) fırıncılara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Belediyede düzenlenen toplantıda konuşan Batman ESO Başkanı Ubeyit Akyıldız, 4 Şubattan itibaren ekmeğin gramajının 300 gramdan 250 grama düşeceğini söyledi.
 
`Hasankeyfliler Eylemdeydi`
Hasankeyf`liler eylem yaptı. Hasankeyf`in Ilısu Baraj projesi tarafından yok edilmek istenmesini protesto etmek için İstanbul`a gelen Hasankeyfliler, Doğa Derneği ile birlikte Topkapı Sarayı`nın önünde eylem yaparak "UNESCO Dünya Mirası Hasankeyf ve Topkapı taşınamaz" pankartı açtı.
 
Batman Pusula Gazetesi; `Kaza Sonrası LPG Tüpü Patladı`
Meydana gelen trafik kazasında bir araçta bulunan LPG tüpü alev aldı. Can kaybının olmadığı kazada büyük çapta maddi hasar meydana geldi. İtfaiyenin zamanın da müdahalesi olası bir faciayı önledi.
 
`Ekmeğin Gramajı Düşürüldü, Fiyat Aynı`
Fırıncı esnafıyla buluşan Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ubeyit Akyıldız, Türkiye`de her gün 120 milyon ekmek üretildiğini ve bu ekmeğin 12 milyonunun çöpe atıldığını belirtti.
 
Batman Barış Gazetesi; `Onlarca Fırın Halen Ruhsatsız`
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası`nca (ESO) fırıncılara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Batmandaki fırıncı esnafının büyük çoğunluğu katıldı. Belediye Başkan Vekili Serhat Temel`in de katıldığı toplantıya, önemli açıklamalar yapan Temel, "Mevzuatlar gereği ekmek üreten yerler müstakil olmalı. Batmandaki fırınların neredeyse tamamı mevzuatlar gereği ruhsat alamıyor" dedi.
 
`Sabah 05`te Başlayan Kuyruk`
Batman`da Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında sosyal güvencesi vatandaşların yaptırması gereken gelir tespiti için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturuyor.
 
Batman Doğuş Gazetesi; `Akyıldız: 12 Milyon Ekmek Çöpe Gidiyor`
Fırıncı esnafıyla buluşan Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Übeyit Akyıldız, Türkiye de her gün 120 milyon üretildiğini ve bu ekmeğin 12 milyonunun çöpe atıldığını söyledi.
 
Batman Medya Gazetesi; `Ev Sahibi hırsızı öldürdü`
Önceki gece 00.20 sıralarında Seyitler Mahallesinde meydana gelen olayda, hırsızlık için evin bahçesine girdiği ev sahibinin av tüfeğiyle ateş ettiği hırsız, olay yerinde yaşamını yitirdi.
 
Batman Umut Gazetesi; `Van ve Uludere`de Ölenler İçin Mevlidi Şerif Okutuldu`
Selahattin Eyyübi Vakfı ve bazı STK temsilcileri Van depreminde ve Şırnak`ın Uludere ilçesinde meydana gelen olayda hayatını kaybeden vatandaşların ruhuna hatim ve mevlidi şerif okutuldu.
 
Batman Çağdaş Gazetesi; `Korkutmak İsteyince Öldürdü`
Altı hırsızlık olayına karışan Gök, yedinci hırsızlık vakasında ev sahibi tarafından av tüfeğiyle vuruldu! Batman Seyitler Mahallesi 3052 sokakta hırsızlık için eve girmeye çalıştığı ileri sürülen 20 yaşındaki Şakir Gök, ev sahibi Rıdvan Özcan tarafından av tüfeğiyle öldürüldü.
 
Veysi Demir-İLKHA