Beylikdüzü Barış Mahallesi Ali Çelebi Caddesi üzerinde 04.00 sıralarında meydana gelen olayda, uygulama yapan polis ekipleri, içerisindeki kişilerden şüphelendikleri 34 AJ 1820 plakalı aracı durdurmak istedi. Dur ihtarına uymayan kişilerin kullandığı araç ile polis ekipleri arasında kovalamaca yaşandı. Polis aracına çarparak yolun dışına atmaya çalışan kişilerin bulunduğu otomobil bir sitenin istinat duvarına çarpıp kaza yapınca durmak zorunda kaldı. Yaya olarak kaçmaya çalışan kişilerden Fırat Kırtekin, kendisini yakalamaya çalışan polis memuru S.E.`ye bıçak çekti. Bu sırada, polis memuru S.E. ile Fırat Kırtekin arasında boğuşma yaşandı. Boğuşma sırasında polisin silahından çıkan kurşunla karnından vurulan Kırtekin, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kaçan diğer kişilerden 17 yaşındaki kız çocuğu F.G. ile Bahattin Nacar(25) yakalanarak gözaltına alınırken kimliği belirlenemeyen bir kişi kaçarak izini kaybettirmeyi başardı. Polis memuru S.E. de gözaltına alındı.

Yapılan sorgulamada, hırsızlık suçundan mahkemece hakkında arama kararı bulunan Fırat Kırtekin’in uyuşturucu madde bulundurmak, mala zarar verme, hırsızlık ve oto hırsızlığı suçlarından sabıkası bulunduğu anlaşıldı. Diğer zanlılardan F.G.’nin ise, uyuşturucu madde bulundurmak, ruhsatsız silah bulundurmak, hırsızlık, polise mukavemet suçlarından sabıkası bulunduğu belirlendi.

Polis memuru ile zanlıların Beylikdüzü Polis Merkezi’ndeki işlemleri sürüyor.