Eğitim altyapısı kamu, özel sektör ortaklığı ile geliştirilecek. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İzmir`de "Dijital Çağda Eğitimde Fırsatlar ve Sorumluluklarımız" konulu toplantıya katıldı.

Dinçer, eğitim alt yapısını geliştirmek için kamu kaynakları ve hayırsever katkılarına ilave olarak okul kiralama ve kamu-özel ortaklığı uygulamalarını hayata geçireceklerini söyledi.

Bakan Dinçer, şunları söyledi:

”Arsa sahiplerinin veya o arsaya bedelini ödeyerek okul yapmayı düşünen sermaye sahiplerine, o yerlerde binalar yapmalarına bizimle önceden protokol yaparak okullar yapmalarına ve bize kiralamalarına imkan veren bir düzenleme yapıyoruz" dedi.

Kısa süre içinde uygulamaya konacak kamu, özel ortaklığı ile eğitim hizmeti verilmesine dair sistemin tüm dünyada yaygın bir biçimde kullanıldığını ifade eden Bakan Dinçer, şöyle devam etti:

"Varolan bütün arsaları yine ilgili yatırım sahibine vererek, o yerlerde bütün okulların yapıldığı, iç donanımlarının sağlandığı ve yıllık eğitim hizmetlerinin de sunulduğu, buna karşın bizim eğitim hizmetlerini götürdüğümüz ama yapılacak bir protokolle de bedelini ödediğimiz bir kamu-özel ortaklığı sistemini de çok yakında uygulamaya koyacağız."