Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, çeşitli projelerin açılışına katılmak üzere gittiği Kerman kentinde yaptığı konuşmada ülkesine yönelik son yaptırım kararlarını değerlendirdi.
 
Devlet televizyonu tarafından verilen konuşmasında Ahmedinejad, Batılı ülkeleri İran`ın gelişmesini ve kalkınmasını istememekle suçladı.
 
İran`ın baskılara boyun eğmeden yoluna devam edeceğini kaydeden Ahmedinejad, tüm engellemelere karşı direnileceğini ifade etti.
 
ABD`ye 30 yıldır petrol satılmadığını ve hiçbir şey olmadığını hatırlatan Ahmedinejad, AB ülkelerine hitaben ``Birkaç Avrupa ülkesine petrol satmaya ihtiyacımız yok`` dedi.
 
``Kabadayılık ve gürültü çıkarma dönemi bitmiştir`` diyen Ahmedinejad, İran halkıyla dostluğun Batılı ülkeler için daha iyi olduğunu söyledi.
 
``ABD ve AB`nin yaptırımlarla hedeflerinin İran halkı olmadığını`` söylediklerini anlatan Ahmedinejad, ``Onlar, hedefimizde İran halkı yok yalanını söylüyorlar. Onlardan sormak lazım peki sizin hedefinizde kimler var-`` ifadesini kullandı.
 
``Batı, İran halkını hedef alıyor`` diyen Ahmedinejad, ``İran halkı başarı zirvelerini fethetmeye ve tarihteki yerini bulmaya karar verdiği için Batılı ülkelerin düşmanlık yaptığını`` söyledi.
 
Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, İran`ın yıllık dış ticaret hacminin 200 milyar dolarının sadece 24 milyarının AB ülkeleriyle olduğunu hatırlattı.
 
İran`ın her zaman müzakerelerden yana olduğunu ifade eden Ahmedinejad, Batılı ülkelerle müzakere sürecinde yeni yaptırım kararları alındığına dikkati çekti.