Siyonist işgal rejimiyle Filistin Özerk Yönetimi arasında Amman`da dün akşam (25 Ocak Çarşamba) yapılan toplantının da işgal hükümetinin Yahudi yerleşim birimi inşasını durdurmayı reddetmesi üzerine herhangi bir ilerleme sağlanamadan sona erdiği bildirildi.
 
Fransız Haber Ajansı, toplantıya yakın Filistinli bir kaynağa dayanarak verdiği haberde, istikşaf toplantılarının birkaç hafta sürdüğünü ve bu sürede altı toplantı yapıldığını, Ortadoğu Dörtlüsü ve Ürdün`ün talebi üzerine yapılan toplantıların sonuncusunun dün akşam gerçekleştiğini söyledi.
 
Siyonist işgal rejiminin Yahudi yerleşim birimi inşasını durdurmayı reddetmesi yüzünden toplantılardan herhangi bir olumlu sonuç alınamadığını belirten Filistinli yetkili, dün akşamki toplantının istikşaf toplantılarının sonuncusu olduğunu ve işgal rejimiyle benzer bir toplantının daha yapılmayacağını bildirdi.
 
"Tam tersine İsrail toplantıların yapıldığı süre boyunca Yahudi yerleşim birimi inşasını, Filistinlilere yönelik baskıları ve tutuklamaları hızlandırdı" diyen yetkili, işgal rejiminin müzakerelerin yeninden başlamasını engellemek için adeta elinden geleni yaptığını söyledi.

filistinhaber