Doğruhaber / Dış Haber Servisi
 
Usame Bin Ladin`in Yemenli eşi Emel`in abisi Zekeriya Sedat kardeşini ziyaret ettikten sonra özel açıklamalarda bulundu. Zekeriya Sedat "ABD`nin baskını sırasında kardeşinin Usame Bin Ladin`in yanında olduğunu, kurşunla ayağından yaralandığını, buna rağmen hala ciddi bir tedavi görmediğini söyledi. Zekeriya Sedat "Kardeşim Emel zorla yürüyor. Ciddi bir müdahaleye ihtiyacı var. Ayrıca kardeşinin ve diğer aile efradının da ciddi bir psikolojik baskı altında olduğunu ifade etti."
 
Zekeriya Sedat "Bin Ladin`in bütün aile efradı güneş görmeyen bir evde zorunlu ikamete tabi tutuluyor. Çocuklarının hiç bir eğitim görmelerine izin verilmiyor. Çocuklar adeta hapsedilmiş durumdadır. Bu da bütün ailenin psikolojisini ciddi şekilde bozmuş durumda. Pakistan nezdinde yaptığımız bütün girişimler makul olmayan sebeplerle sonuçsuz kaldı. Pakistan makamları ailenin birileri tarafından kaçırılabileceğini, bunu ailenin güvenliği için yaptıklarını iddia ettiler. Ancak işin içyüzü bu değildir. Pakistan makamları Amerikan`ın ciddi baskısıyla karşı karşıyadır. Bu nedenle böyle davranmaktadırlar" dedi.
Zekeriya Sedat, Amerikan`ın operasyonuyla ilgili bazı bilgilere sahip olduğunu, ancak bunu söylemekten çekindiğini, şu anda bu konuda bir açıklama yapmasının sözkonusu olamayacağını belirtti. Sedat, kardeşi Emel`in  söylediğine göre Bin Ladin ailenin inziva hayatını yaşamasını ve kesinlikle basına bilgi vermemesini tavsiye ettiğini söyledi.
 
Pakistan`da zorla alıkonulan aileyle Bin Ladin`in en büyük oğlu Abdullah ilgileniyor.