MISIR - Hamas Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal ve beraberindeki heyet Kahire`de El-Ezher Şeyhi Dr. Ahmed Et-Tayyib ile görüştü.
 
Görüşmede başta Filistin uzlaşısı, Kudüs`e yönelik tehditler ve Gazze`ye uygulanan abluka olmak üzere Filistin`deki gelişmelerin ele alındığı bildirildi.
 
"Ümmeti birleştirecek bir Arap projesine ihtiyacımız var ve Mısır bunu gerçekleştirebilir" diyen Meşal, İslam dünyasının tüm renkleriyle ciddi bir deneyime sahip olduğunu ve El-Ezher`in programından yararlanmaya ihtiyaç duyduğunu ifade etti.
 
Görüşmeye katılan Musa Ebu Merzuk ise El-Ezher`in ruhunun tüm İslam ülkelerine hakim olması gerektiğini belirterek, El-Ezher`in dünyanın her yanında izinin olduğuna ve mezunlarının dünyanın dört bir yanına dağıldığına dikkat çekti.
 
El-Ezher Şeyhi Ahmed Et-Tayyib de El-Ezher`in İslam dairesi içinde tüm görüşlere açık olduğunu belirterek, bu özelliğiyle günümüze kadar dimdik ayakta kaldığını söyledi.
 
Et-Tayyib ayrıca bir bildiri yayınlayarak fanatik Yahudilerin Nablus`ta Yusuf`un Makamı isimli bölgeye yaptıkları baskını kınadı.