Şanlıurfa’nın merkez Eyübiye ilçesine bağlı Haleplibahçe Mahallesi'nde yapımı devam eden Kadın Destek Merkezinin duvarlarına Şanlıurfa’ya has resim ve nakışlar yansıtılıyor.

Türkiye’nin ikinci büyük müzesi olan Şanlıurfa Müzesinin yanında yapımı devam eden Kadın Destek Merkezinin duvarlarına Şanlıurfa'nın ve ilçelerin tarihini ve gelenek-göreneklerini yansıtan resimler çiziliyor.

Şanlıurfa'nın gelenek ve göreneklerini yansıtan bu çalışmaların, yoldan geçen vatandaşlar ve turistler tarafından takip edildiğini söyleyen Ressam Remzi Kara, İLKHA mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

Şanlıurfa’yı temsil etmek için resim çizdiğini belirten Ressam Kara, “Duvarlardaki tablo kendi ellerimle çizdiğimdir. Çerçevelerin ise ayrı bir güzelliği var. Şanlıurfa bir ev olmuş gibi buraya gelen turistler ve yerliler fotoğraf çektiriyorlar. Burada Büyükşehir Belediyesi Kadın Merkezi El Sanatları Mağazası  açılıyor. Hanımlar isotumuzu, salçamızı, bulgurumuzu, firiğimizi ve el işiyle yaptıkları giyim tarzımızı dünyaya tanıtmak için belediyenin desteğiyle mağaza açıyorlar. Bende onları mahcup etmemek için Şanlıurfa’yı en güzel temsil eden resimler yapıyorum.” dedi.

Duvara resim çizmenin bir gönül meselesi olduğunu söyleyen Kara, şöyle devam etti: “Bu resimlerin yapılması 3-4 ay sürüyor. Bu işin maddiyatına fazla bakmıyoruz. Malzemeyi getirdiğimizde en kalitesini getiriyoruz. Yabancı turistler Şanlıurfa’ya geldiğinde bu boyanın Şanlıurfa’da nasıl bulunduğuna hayret ediyorlar. Biz bunun gönül meselesi olduğuna inanıyoruz.”

Yabancı turistlerin bu resimler karşısında ağladığını aktaran Kara, “Basın olarak siz bu resimleri gördüğünüzde nasıl dikkatinizi çektiyse, inanın yabancı turistler dünyanın öbür ucundan gelen insanlar da bu resimleri gördüğünde oturup ağlıyorlar. Unutulmak üzere olan eserlerimiz maalesef yavaş yavaş bitmek üzere.” ifadelerini kullandı.

Resimleri bazen ezbere ve bazen de bakarak çizdiğini söyleyen Kara, son olarak şöyle konuştu: “Resmi kurumların bizden talepleri bile oldu. Ankara Numune Hastanesi, doktorları ve eczacıları çalışmalarımı gördükten sonra büyükşehir belediye salonunda sergi açtılar. Resimleri ezbere yaptığım da bakarak yaptığım da oluyor. Bütün hemşerilerime şunu söylüyorum ‘Belediyenin ücretsiz kursları var. Fırça tutan, kalem tutan el silah tutmaz.’ İnsanlar sanata meylederse ve değer verirse bakın dünya ne kadar güzelleşir.” (Ramazan Casuk-İLKHA)