Çoban, "Ocak ayı başında yem amaçlı aldığım pamuk tohumlarını, ağılda ilk olarak öğle saatlerinde hayvanlarıma verdim. Akşam yine aynı yemden verdim. Hiçbir şeyleri yoktu. Sabah kalktığımızda ise birkaçının öldüğünü gördüm, birçoğu da hastaydı, yerlerinden kalkmıyorlardı. Veterinerimizle birlikte her şeyi denedik. Yemden olduğunu düşünerek o yemi vermedim ancak ardı ardına kayıplar sürdü. Beş gün içinde 150 adeti telef oldu. Bütün çırpınışlarımıza rağmen kurtaramadık. Çocuklarım gibiydiler. Keçi yetiştiriciliği benim hayatım. Eşimle ben, tüm zorluklara katlanarak bu sürüyü oluşturduk. Şimdi hem maddi hem de manevi olarak içimiz yanıyor. Her şeyimizi kaybettik. 15 civarında yavru keçimle 30 civarında yetişkin keçim kaldı. Geri kalanların birçoğu halen hasta, kurtarmak için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.
Denizli Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Öner ise ilk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını ifade etti. Öner, "Üyemizin yem amaçlı aldığı pamuk tohumu, anladığımız kadarıyla nemlenmiş ve bozulmuş. Keçilerin yemden zehirlendiği görüşü, incelememizde ağırlık basıyor ancak Ege Üniversitesi`ne gönderilen numunelerin sonuçlarını bekliyoruz. Bir hayvanımızın bile önemi bizim için çok büyük. Burada bir sürüden bahsediyoruz. Bu nedenle hem üyemizin sıkıntılarını çözmek hem de telef olan hayvanların yerine yenilerini üretmesi için destek olmak amacıyla elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu.
Veteriner Hekim Eren Yavuz da pamuk tohumunun içeriğinde "gossipol" adlı zehirli bir madde bulunduğunu belirterek, zehirlenmeye bunun sebep olabileceği aktardı: "Pamuk bitkisinin tüm kısımları yaprak, kök ve gövde gibi bilhassa tohumlarında, yağ yanında bazı renkli maddeler ve gossipol bulunur. Bu son derece güçlü asitik bir madde olup zehirlenmelere yol açabilir. İşlem görmemiş pamuk tohumu yenmesi sonucu zehirlenmeler olabilir."