HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu`nun kuzey ve doğusu, Kahramanmaraş ve Gaziantep ile akşam ve gece saatlerinde İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Uşak, Zonguldak, Bartın, Karabük ve İnebolu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güney ve batı bölgelerimizde 3 ila 5 derece artacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

BUZLANMA VE DON UYARISI: İç ve doğu bölgelerde sabah gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KAR ERİMESİ UYARISI: İç Ege (Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Denizli), Akdeniz`in iç kesimleri (Isparta, Burdur, Antayla`nın iç kesimlerinin yüksekleri), Batı Karadeniz (Zonguldak, Bartın, Sinop, Karabük, Bolu, Düzce, İnebolu) ile Bilecik ve Bursa çevrelerinde yerde kar örtüsü bulunduğundan, gündüz saatlerinde güneşlenme ile birlikte hava sıcaklığındaki artışa paralel olarak kar erimeleri beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (Ani sel, su baskını vb.) karşı tedbirli olunması gerekmektedir.


BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin güney ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte bölge genelinde yer yer sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin güneydoğu kesimlerinde kar örtüsünün bulunduğu yerlerde gündüz saatlerinde güneşlenme ile birlikte hava sıcaklığındaki artışa paralel olarak kar erimeleri bekleniyor.
EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde İzmir, Aydın, Muğla, Manisa ve Denizli yağmur, Uşak çevreleri yağmur ve karla karışık yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. İç kesimlerde kar örtüsünün bulunduğu yerlerde gündüz saatlerinde güneşlenme ile birlikte hava sıcaklığındaki artışa paralel olarak kar erimeleri bekleniyor.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kahramanmaraş çevreleri kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. İç kesimlerde kar örtüsünün bulunduğu yerlerde gündüz saatlerinde güneşlenme ile birlikte hava sıcaklığındaki artışa paralel olarak kar erimeleri bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Genellikle parçalı, doğusunun çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde Zonguldak, Bartın, Karabük ve İnebolu çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Kar örtüsünün bulunduğu yerlerde gündüz saatlerinde güneşlenme ile birlikte hava sıcaklığındaki artışa paralel olarak kar erimeleri bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, doğusunun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz`in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeyinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu ile sabah saatlerinde Gaziantep çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Parçalı bulutlu. Sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. (-7/1)
İstanbul: Parçalı bulutlu (3/10)
İzmir: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı ( 4/15)
Bursa: Parçalı bulutlu. Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sisli (1/14)
Konya: Çok bulutlu. kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sisli (-10/0)
Adana: Parçalı, sabah saatleri çok bulutlu (3/12)
Mersin: Parçalı zamanla çok bulutlu (3/11)
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (-2/1)
Batman: Parçalı ve çok bulutlu. Buzlanma ve don olayı bekleniyor (-1/3)
Şanlıurfa: Parçalı ve çok bulutlu (0/6)
Gaziantep: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı (-3/1)
Mardin: Parçalı bulutlu, aralıklı yağışlı (-1/4)
Van: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde gece ve sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sisli (-6/1)
Bingöl: Kar yağışlı. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. (-6/0)
 
Ayhan Kaya-İLKHA