Gaziantep'te FETÖ`nün ABD destekli darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında özel bir okulda görev yapan 2 öğretmen ile 1 komiser tutuklanırken, kapatılan Zirve Üniversitesi'nde öğretim görevlisi 12 kişi ile bir adliye personeli gözaltına alındı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, FETÖ`nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmaların sürdüğü belirtilerek, bu kapsamda eski Zirve Üniversite`sine yönelik yürütülen soruşturmada 12 öğretim görevlisi ile bir adliye personelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından başlatılan ve halen devam eden soruşturmalar neticesinde, eski Zirve Üniversitesi öğretim görevlisi 12 kişi gözaltına alınmıştır. Ayrıca özel okullarda görev yapan 2 öğretmen tutuklanmış, kamuda görev yapan 1 öğretmen adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır.”denildi.

Adliye personellerine yönelik yapılan soruşturmalar kapsamında bir adliye personelinin yakalanarak gözaltına alındığı ve daha önce gözaltına alınan bir komiserin de tutuklandığı ifade edildi.

Adliyeye sevk edilen bir komiser ile özel okullarda görev yapan 2 öğretmenin tutuklandığı belirtilen açıklamada, kamuda görev yapan bir öğretmenin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı kaydedildi. (İLKHA)