Türkiye genelinde 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı bugün çalan ders zili ile başladı. Gaziantep'te ikamet eden 594 bin 649 öğrenci ile 22 bin 627 öğretmen 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılına dualarla başladı.

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Gaziantep genelinde bin 140 okulda yaklaşık 60 bin Suriyeli çocuk da eğitim görecek. Gaziantep’te yeni eğitim-öğretim yılı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanarak cezaevine konulan Naksan Holding’in sahibi Cahit Nakıboğlu’na ait ve KHK ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilen ve yeni ismi Şehit Hüseyin Gümüş İmam-Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen törenle dualarla başladı.

Şehit Hüseyin Gümüş İmam-Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen törene Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hüseyin Gümüş’ün ailesi ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saat 11.00’da Şehit Hüseyin Gümüş İmam-Hatip Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen tören İlahiyatçı İmam-Hatip Arif Elmasçı Hoca’nın Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı. Tören daha sonra Milli Eğitim Bakanlığınca 15 Temmuz darbe girişimini konu alan 2 ayrı videonun izlenmesi ile devam etti.

Törende bir konuşma yapan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Gaziantep’te yaklaşık 600 bine yakın öğrencinin bugün itibariyle yeni eğitim-öğretim yılına okunan Kur’an’ı Kerim ve dualarla başladığını belirten Vali Yerlikaya, “Bugün 18 milyon öğrencimiz ders başı yapıyor. Uzun bir tatilden sonra okullar tekrar açıldı. Şu uzun bir tatil sorununu da artık çözmemiz lazım. 100 güne yakın tatili de artık bir son vermemiz lazım. 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi bin 140 okulda 486 bin aktif öğrencilerimiz, 55 bin civarında açık lise öğrencisi ve geçen sene 56 binle bıraktık. Ama bu sene daha çok okullaştırmak gayretiyle muhacir çocukları ile beraber okulumuzu, sıramızı, öğretmenimizi ve dersliğimizi paylaşarak onlarla beraber eğitiliyor ve öğretiliyoruz. Bu sene 56 bin sayısını daha yukarıya çıkaracağız. 594 bin öğrencimiz okula başladı.” dedi.

“Soruları çalarak bir yerlere gelirsen Allah seni daha dünyada iken rezil eder”

Sonsuz hayatın bu dünyada satın alındığını belirten Yerlikaya, FETÖ yapılanmasını kast ederek, “Ama bunlar öyle bir ticaret yaptılar ki, o üst aklın vermiş olduğu şuursuzlukla hem kendilerini, ailelerini ve komşularını hepsini mahcup ettiler. Şuanda da hepsi hapisteler. Tespit edileni milletimiz adına yargı götürüp cezaevine teslim ediyor. Acaba orada aynaya bakabiliyorlar mı? Eğer sen soruları çalarak bir yerlere gelirsen Allah (cc) seni daha dünyada iken rezil eder.” ifadelerini kullandı.

Eğitimcilere de seslenen Vali Yerlikaya, “O yüzden öğretmenlerimize okul müdürlerimize söylüyoruz. Üzerinizde büyük bir vebal var. Çocuklarımızı sizler ve bizler hep beraber doğru, ahlaklı, maddi ve manevi, dünyevi ve uhrevi bütün ilimlerde anlayan ve öğrenen, öğretmeyi seven, araştırmayı seven, bilime aşık, büyüklerine hürmeti, küçüklerini korumayı, dışarıya çıktığı zaman ne hayır, neyin şer olduğunu bilen, gözünü ve kulağını haramdan, gönlünü masivadan dilin şerrinden sığınmak için devamlı surette büyüklerini tanıyan Allah (c.c) el açıp dua eden bir nesil istiyoruz.” şeklinde konuştu.

İnsan yetiştirme ve insan açığı ile ilgili eksiğimizi gidermeliyiz

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılına İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hazır olduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ise “Biz iyi ezber bilen öğrencilerimizi hukukçu yaptık. Ama içlerinde adalet duygusu var mı maalesef ona bakmadık. Çok iyi matematik çözen öğrencilerimizi mühendis yaptık. Fakat adil mi, hak ve hukuk tanıyor mu ona bakmadık. Dolayısıyla çok merhametli ama iyi problem çözemeyen, çok adil hak ve hukuk bilen, fakat iyi ezberi olmayan ve hak ve hukuk ile kul hakkını bilen fakat iyi matematik çözemeyen öğrencilerimizi ise sistem dışı bıraktık. Belki bu meslek grupları ile sınırlı olmamakla birlikte bütün meslek gruplarında biz artık insan yetiştirmek zorunda olduğumuzu ve öze inmek zorunda olduğumuzu hep birlikte gördük. İmkan eksikliği mutlaka giderilir. Ama asıl ihtiyacımız olan insan yetiştirme ile ilgili ve insan açığı ile ilgili eksiğimizi gidermek. Bunu imar edemez isek, asıl tehlike o zaman kendini gösterecektir.” diye konuştu.

Son olarak kürsüye gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Türkiye’nin her 10 yılda bir darbe ile karşılaştığını ve halkın 15 Temmuz’un sabahında ‘Darbelere artık yeter!’ diyerek FETÖ’nün darbe girişimini engellediğini söyledi.

Şahin, “Bu toplum artık iyi insan bekliyor. Akıl etme, adalet ve merhamet duygusunu özümsemiş iyi insanlarla geleceği inşa etme noktasında 15 Temmuz bize çok iyi ve güçlü bir ders verdi. Bu dersten yeterince dersimizi almamız ve geleceği çok güçlü, bir şekilde inşa etmemiz lazım.” dedi.

Törende 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında İstanbul Saraçhane Parkı’nda FETÖ’nün darbe teşebbüsüne direnirken darbeci askerler tarafından uzun namlulu silahlarla her iki bacağından vurularak yaralanan ve öğretmenliği bu yıl kazanan, ancak hâlâ yaralı olduğu için görevine başlayamayan Gazi İsmet Doğan da bir konuşma yaptı.

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı İlahiyatçı İmam-Hatip Arif Elmasçı Hoca’nın yaptığı duanın ardından Vali Yerlikaya ve beraberindekilerin sembolik olarak çaldıkları okul zili ile öğrenciler ders başı yaptı.

Vali Yerlikaya ve protokol daha sonra ise tek tek sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet edip, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)