2016-2017 eğitim-öğretim yılında Mardin ve ilçelerinde 203 bin öğrenci eğitim öğretime başladı.

Kızıltepe ilçesinde 67 bin öğrenci için ilk ders zili çalarken Mardin merkez ve diğer ilçelerinde ise 136 bin öğrenci olmak üzere toplamda 203 bin öğrenci eğitim öğretime başladı.

Kızıltepe 23 Nisan İlkokulu bahçesinde okulun ilk günü dolayısıyla açılış töreni düzenlendi. Törende bir  konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, eğitimin bireyin ve toplumun gelişmesini sağlayan, ekonomik kalkınmayı destekleyen milli ve manevi değerleri koruyup geliştirerek gelecek nesillere aktaran vazgeçilmez bir süreç olduğunu söyledi.

Törende bir konuşma yapan Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan ise yeni eğitim öğretim yılının tüm millete ve öğrencilere hayırlar getirmesini temenni ederek şöyle konuştu:

“Genç ve dinamik bir nüfusa sahibiz. Büyük bir memleketiz. İhtiyaçlar sınırsız ufak eksikliklerimiz olabilir ilçemizde yapacağımız gayretli çalışma ile gidereceğiz. Bu gün eğitim öğretim yılının ilk günü olması hasebiyle ilçemizde aslında bölgemizde ilk olan spor lisesinin eğitim ve öğretime başlanacağının ilk müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum. İnşallah ilçemizde yeni açılacak spor lisemiz hem ilçemiz için hem bölgemiz için bir spor kültürü oluşturmasına kaynaklık teşkil eder. Yeni eğitim öğretim yılı hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Konuşmadan sonra okula yeni başlayan öğrencilere çiçek verildi.

Programa ilçe Kaymakamı Ali Güldoğan, ilçe Milli eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, ilçe Müftüsü Masum Taşçı, Kamu Kurum, Daire Müdürleri ve STK başkanları bazı veliler ile öğrenciler katıldı. Nusaybin'de   22 bin 667  öğrenci için ilk ders zili çaldı

Nusaybin’de 22 bin öğrenci ders başı yaptı

Yeni eğitim –öğretim yılının başlamasıyla Nusaybin'de 22 bin  öğrenci için ilk ders zili çaldı. Eğitim yılının ilk ders zilinde 15 Temmuz darbe girişimini anlatan kitapçık öğrencilere dağıtıldı.

İlçede yaşanan olaylar nedeniyle eğitimlerinin aksadığını bu yüzden Uzun bir aradan sonra okullarına kavuştukları için mutlu olduklarını belirten öğrencilerden Ömer Kaya, “Biz, bölgede yaşanan olaylardan dolayı Mardin’de okuduk. Oradaki eğitim iyiydi ancak arkadaşımız olmadığı için sıkılıyorduk. Okuluma döndüğüm için mutluyum.” dedi.

İlköğretim öğrencisi Selin Çelik ise sokağa çıkma yasağından dolayı okuluna köyde devam ettiğini yeni öğretim yılına ise eski okulunda başlandığını ifade etti. (Mehmet Aslan, Cihat Şayık- İLKHA)