Umut Kervanı Yardım Platformu, düzenlediği basın açıklamasıyla Kurban Bayramı’nda Türkiye genelinde platform bünyesinde faaliyet gösteren STK’lar aracılığıyla 25 bin aileye et ulaştırdığını belirtti.

Dernek binasında yapılan basın açıklamasını Umut Kervanı Yardım Platformu Genel Koordinatörü Mahsum Ayyıldız okudu.

Ayyıldız, Umut Kervanı Yardım Platformu olarak Kurban Bayramında “Yasinler kurban eti dağıtmaya devam ediyor, kurbanın kardeşliğe olsun” sloganıyla Türkiye’nin tüm bölgelerinde ve dünyanın belirli ülkelerinde faaliyetler yürüttüklerini belirtti.

Bu faaliyetlerin yürütülmesi, yaygınlaştırılması ve kurban etinin muhtaçlara ulaştırılması için en az bir ay öncesinden hummalı bir şekilde hazırlıklara başlandığını hatırlatan Ayyıldız, “Elhamdülillah bu gayretli çalışma ile kurban ibadetinin gerçekleştirilmesi sonucunda on binlerce muhtaç, fakir ve mağdur aileye veya kişilere kurban etini ulaştırmak nasip olmuştur. Herkesin bayramlaştığı bu günlerde Umut Kervanı Platformu derneklerine ve vakıflarına bağlı tüm üye ve gönüllüler, zamanlarını on binlerce muhtaç, fakir ve mağdurların evine kurban eti götürmek için harcamış, bayram günlerini kurban kesim merkezlerinde ve kurban eti dağıtmakla geçirmişlerdir. Bu çaba ve gayret ile yüzü gülen muhtaç, fakir ve mağdurların sevinci Umut Kervanı Platformu dernekleri ve vakıflarına bağlı tüm üye ve gönüllülerinin asıl bayramı olmuştur.” dedi.

“Bu yılda da şehit Yasin ve arkadaşlarının görevini tamamladık”

6-7 Ekim Kobani bahaneli olaylarda Diyarbakır’da PKK/HDP’liler tarafından katledilen Yasin Börü, Riyad Güneş, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak anısına bu yıl da Diyarbakır’a birçok il ve ilçeden gelip kurban etini dağıtan katılımcıların olduğunu vurgulayan Ayyıldız, “Sadece Diyarbakır sokaklarında değil, Türkiye’de kurban kesimi yaptığımız tüm yerlerde kurban etlerini dağıttık. Böylece hem yurt içinde hem de yurt dışında şehit Yasin ve arkadaşlarını temsilen kardeşlik adına bu görevimizi bu yılda da tamamladık elhamdülillah. Tüm yorgunluğumuza ve zorlu uğraşılarımıza rağmen mutluyuz ve sevinçliyiz. Bu kutlu görev sayesinde ulaştığımız mutluluk ve sevincimizi sürdürmek adına önümüzdeki yıllarda da Allah nasip ederse bu faaliyetleri sürdürmeye kararlıyız.” diye konuştu.

Merkezleri yurt dışında olan İHO EBRAR ve Avrupa Yetim-Der’in ülkede kestirmiş olduğu kurbanlıkların etlerini dağıtmada lojistik destek verdiklerini ifade eden Ayyıldız, özellikle çatışmalı bölgelerde iki ateş arasında kalan mağdurlar ve yurt içinde tespit edilen bu türden kişi ve ailelere bu yılda da kurban etlerini dağıtmaya ağırlık verdiklerini kaydetti.

“25 bin 36 muhtaç ve fakire kurban eti dağıtıldı”

Kestikleri kurbanlıklar hakkında da bilgi paylaşan Ayyıldız, şunları söyledi: “Umut Kervanı Platformu başta Diyarbakır, Batman ve İstanbul’da olmak üzere kurbanlıklar son derece modern olan et kesim merkezlerinde kestirilmiş olup hijyenik ortamlarda en az 1,5 kilogramlık paylar olmak üzere paketlenip dağıtıma hazır hale getirilmiştir. Vekâleten kestirilmesine ve sahipleri vasıtasıyla aracı oluğumuz büyük baş kurbanlık sayısı 108 adet, küçükbaş kurbanlıkların sayısı ise 2 bin 410 adettir. Hem dernek hem de aracı olarak kurban etlerini dağıttığımız muhtaç, fakir ve muhtaçların sayısı yaklaşık 25 bin 36 kişidir. Bunda emeği geçen tüm herkeste teşekkürü bir borç biliyoruz.” ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül- İLKHA)