Diyarbakır’ın Lice, Hani ve Kocaköy ilçe sınırları içerisinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda yapılan operasyonda çok sayıda Hint keneviri, uyuşturucu madde, bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat ele geçirilirken, 9 şüpheli yakalandı.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, “Diyarbakır – Lice, Hani ve Kocaköy ilçeleri mülki sınırları içerisinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla, Diyarbakır ili Lice, Hani ve Kocaköy ilçeleri kırsal ve ormanlık alanını kapsayan ve 08 Eylül 2016 günü saat 20.25’de başlayan Bayrak-20 Şehit Jandarma Uzman Çavuş. Onur Alkan operasyonu, 11 Eylül 2016 Pazar günü saat 05.00 itibariyle başarıyla tamamlanmıştır.“ denildi.

Yapılan operasyonlarda, 35 bin 400 kök kenevir bitkisi, 471 kilogram kubar esrar, 518 kilogram toz esrar, 10 kilogram amonyum nitrat, bir adet 7,65 milimetre çaplı ruhsatsız tabanca, bir otomobil ve bir motosiklet muhafaza altına alındığı, biri cezaevi firarisi olmak üzere toplam 9 şüpheli şahsın yakalandığı belirtildi.

Valilik   açıklamasının devamında, Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda, ele geçirilen kenevir bitkilerinin yerinde imha edildiği, kubar esrar ve toz esrar ile olay şüphelisi şahısların adli işlemlerinin yapılması maksadıyla Lice ve Hani İlçe jandarma komutanlığına sevk edildiği belirtildi. (İLKHA)