Bitlis’te çarşı pazarda vatandaşların bayram telaşı doruğa çıktı. Bayrama saatler kala vatandaşlar ihtiyaçlarını almak için pazara indi. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan olumsuzluklar, vatandaşların bayram sevincine engel olamadı. Dini bayramları en güzel şekilde geçirmek isteyen halk, günler öncesinden bayram hazırlıklarına başladı.

Bayrama eksiksiz ve en güzel şekilde girmek isteyen vatandaşlar, günler öncesinden kurbanlıklarını alıp, hazırlıklarını yapmaya koyuldu. Bayrama saatler kala çarşı pazara inen vatandaşlar, son hazırlıklarını tamamlamak için koşuşturuyor.

Kimi vatandaşlar tatlı telaşına girerken kimileri giyim, kimileri berberlerde tıraş olmanın derdinde. Pastane, fırın, berber, terzi, manav, kundura ve giyim eşyası satan işyerleri  alış veriş yapan vatandaşlarla dolup taştı. Bayramdan önce memur maaşlarının ödeniyor olması nedeniyle hem postanelerin hem de banka ATM’lerinin önünde oluşan kuyruklar ise dikkat çekiyor.

Vatandaşlar, fiyatlardan memnun olduklarını dile getirirken, satıcılar da işlerinin iyi gittiğinden memnun olduklarını ifade ediyorlar.(Şükrü Tontaş-İLKHA)