İslami hizmetlerinden dolayı cezaevinde bulunan mahkum ailelerinin oluşturduğu “28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi”, Mustazaflar Cemiyeti Şanlıurfa Şubesinde basın açıklaması yaptı.

1992 yılında FETÖ kumpasları sonucu tutuklanarak cezaevine konulan mağdur İbrahim Halil Göv`ün ailesi,  ‘Af değil, lütuf değil, adalet istiyoruz` diyerek basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını 24 yıldır ağabeyi cezaevinde bulunan Zübeyde Göv okudu. Mahkûm ailelerinin çektikleri sıkıntıları dile getiren Göv, şöyle konuştu:

Göv, “28 Şubat öncesi ve sonrası olmak üzere 15 Temmuz darbe girişimine kadar gelinen süreçte, İslami hassasiyetlerinden dolayı gözaltında vahşice işkencelerden geçirildikten sonra zindanlara atılan ve on yılları bulan bir süredir cezaevlerinde tutsak edilen her kesimden Yusufî kardeşlerimizin hak ve hukukları için her türlü gayret ve çabayı sarf etmek amacıyla Şanlıurfa`da 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi adında bir oluşumun ilk adımlarını bugün atmış bulunuyoruz. 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi  gönüllük esasına dayanmaktadır. İnisiyatifimizin temel dayanağı Yüce Rabbimizin rızasıdır. İnisiyatif gönüllülük esası üzerine bina edildiği için, her kesimden mağdur ailenin, inisiyatife müracaat edip üye olabilecekler ve sorumluluk üstlenebilecekler.” dedi.

“Her geçen gün oynanan tiyatroların perde arkası gün yüzüne çıkmaktadır”

Yusufilerin mütedeyyin kimliklerinden dolayı yıllardır kumpaslar sonu cezaevinde tutulduğunu söyleyen Göv, “Eşleri, babaları ve kardeşleri İslami kimliklerinden dolayı hedef tahtasına oturtuldu. Yıllardır kumpaslar sonucu zindanlarda tutulan bu kardeşlerimiz sadece ve sadece mütedeyyin kimliklerinden dolayı hedef tahtasına oturtulmuşlardır. Bu insanların masumiyeti her geçen gün daha bir iyi anlaşılmakta ve zamanında oynanan tiyatroların perde arkası gün yüzüne çıkmaktadır. Geçen her zaman, bu masum insanların demir parmaklıklar arkasında kalmasına neden olan ve bunda direten sorumluların boynunda bir vebaldir. Geçmişte ne kadar büyük zulümler yapılmışsa, bu mustaz`af insanların halen beton duvarlar ve kafesler ardında kalmaları da aynı zulmün devamı niteliğindedir.” ifadelerini kullandı.

“Mağdur aileler olarak kimseden herhangi bir lütuf ve af dilemiyoruz”

Haklarının geri verilmesini ve bunun için de gerekli olan sürecin işletilmesini talep eden Göv, son olarak unları söyledi:

“Şanlıurfa`da İnisiyatifimizi ilan ettiğimiz bugün ve saatte, yetkililere hitaben ilk mesajımızı buradan siz basın mensupları aracılığıyla vermek istiyoruz. Mağdur aileler kimseden herhangi bir lütuf ve af dilemiyoruz. 28 Şubat ve öncesinden, son yaşanan FETÖ tecrübesine kadar olan zaman diliminde, İslami kesimlere yapılan haksız, hukuksuz baskılar, operasyon ve algılar sonucu tutsak edilen kardeşlerimize haklarının geri verilmesini ve bunun için de gerekli olan süreç ne ise işletilmesini talep ediyoruz. Kamuoyundan ve halkımızdan, girdiğimiz bu yolda bizlere duacı ve yardımcı olmalarını bekliyor, sesimize ses, gücümüze güç katmalarını istiyor ve rica ediyoruz.” (Ramazan Casuk-İLKHA)