Sokağa çıkma yasağının ayladır devam ettiği Şırnak`ta, Kurban Bayramı arefesinde evlerinin önüne çıkan gençlere dipçiklerle saldıran polis, olup biteni öğrenmek için evinden çıkan HÜDA PAR İl Başkanı Abdullah Kılıç`ı ve darp ettiği vatandaşları gözaltına alındı.

Şırnak`ta Kurban Bayramı arefe gününde bayram hazırlığı yapmak isteyen binlerce insan yaklaşık 6 aydır evlerinden çıkamadan yaşamaya çalışıyor.

Edinilen bilgilere göre sabah saatlerinde Gündoğdu Mahallesi`nde, aylardır evlerine hapsolmuş şekilde yaşayan mahalle halkından kimileri kapılarının önüne çıktı. Hemen ardından yaklaşık 30 polisin araçlarla sokağa girip evlerinin önüne çıkmış halka bağırıp çağırarak, hakaretler ederek ve ardından uzun namlulu silahların dipçikleriyle darp ettiği öğrenildi. Polis şiddetini gören HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Abdullah Kılıç, evinden dışarı çıkarak olup biteni öğrenmek istedi. Ama polisin sert tavrı yine devam etti. Yaşanan tartışmanın ardından polis Abdullah Kılıç`ı ve diğer 6 kişiyi telefonlarına el koyduktan sonra gözaltına aldı.

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Abdullah Kılıç ve beraberindekilerden hâlâ haber alınamıyor. Olayın yaşandığı Gündoğdu Mahallesi`nde yaşanan göçlerle beraber yaklaşık 10 bin kişi ikamet ediyor. Evlerin bodrumlarında dahi insanların yaşamaya çalıştığı bu mahallede PKK`liler tarafından çukur kazılamadığı, barikatlar kurulamadığı biliniyor.

Operasyonların sona erdiği Şırnak`ta sokağa çıkma yasağı uygulamasının sonlandırılmaması halkın mağduriyetini daha da artırırken, Kurban Bayramı öncesi polisin halka uyguladığı şiddet dikkat çekti. (İLKHA)