Diyarbakır`da yaptığı yardım faaliyetleri ile adını duyuran Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası 2016 Ağustos ayı faaliyet raporunu bu gün yaptığı bir basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaştı.

Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası, 2016 Ağustos ayı faaliyet raporunda 68 Suriyeli aile olmak üzere 356 mağdur ve muhtaç aileye 26 bin 763 TL de değerinde yardım yapıldığını ayrıca hayırsever vatandaşların katkısıyla da 110 aileye 4 bin 700 TL değerinde gıda ve kırmızı et yardımı yapıldığı belirtildi.

Yaptığı yardımlarla Diyarbakır halkının teveccühünü kazanan Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası her ayda olduğu gibi Ağustos ayında da yüzlerce mağdur ve fakir ailenin yüzünü güldürdü.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Başkanı M. Sıddık Furkan, her ay olduğu gibi Ağustos ayında da mağdur ve muhtaç ailelere köprü olma görevini yerine getirdiklerini söyledi.

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla vekâlet yoluyla kurbanlık kestiklerini belirten Furkan, “Kurban Bayramı'nın yaklaştığı bu günlerde özellikle günlerce belki aylarca evine et girmeyen mağdur aileleri sevindirmek için, hayırseverlerin kurbanlarını kefalet yoluyla bizlere teslim etmelerini istiyor. Bu vesileyle bizde bu mağdur ailelere bayramda bir defada olsa et ulaştırmış olacağız.” dedi

Furkan, "Gıda Bankamızdan yardım almak isteyen mağdur ve muhtaç sahibi birçok ailenin talebi var. Bizler bu ailenin taleplerini karşılayabilmemiz için hayırsever vatandaşların desteklerine ihtiyacımız var. Bizler misyonumuz gereği mağdur ve muhtaç aileler ile hayırsever vatandaşlarımız arasında köprü olma görevini sürdüreceğiz. Yapılacak olan yardımları şimdiden Rabbimizden kabul etmesini temenni eder, herkese hayırlı bayramlar dileriz." şeklinde konuştu.  (Emrah Deniz-İLKHA)