GAZİANTEP- Gaziantep`te polis, çevresinde İslami şahsiyetiyle tanınan kişiyi şantaj ve tehditle muhbirliğe zorladı. Kendisinden gittiği bazı sivil toplum kuruluşlarında kendilerinin talimatları doğrultusunda hareket etmesini istediği iddia edildi.
 
Gaziantep`te bulunan Kur`an kursu derneği üyesi Y. A `yı tehdit ve şantajla muhbirliğe zorlayan iki polisin, Y. A`dan gittiği sivil toplum kuruluşlarının içerisinde kendilerinin talimatı doğrultusunda hareket etmesini, bazı STK ve çevreleri içerisinde girip ortamlarında bulunmasını ve burada da verecekleri talimatlar doğrultusunda hareket etmesini istemişler.
 
"Her an Suç İşleyebilirsin"
Bir süre önce evlerine polis kimliğini göstererek gelen iki sivil giyimli kişinin kendisine muhbirlik teklifinde bulunduğunu belirten Y. A, "İsminin Hamit olarak bildiğim polis ile ismini bilmediğim bir diğer polis bana muhbirlik teklifinde bulundular. Ben tekliflerini kabul etmeyip hayırdır ne suç işledim diye sormam üzerine bana `senin şimdilik bir suçun yok, ama dediklerimizi yapmasan her an suç işleyebilirsin dediler." iddiasında bulundu.
 
Olaylarda Seni Tereyağından Kıl Çeker Gibi Kurtarırız
Y. A, "Ben açıkça ne istediklerini sorunca polis Hamit, `Bazı STK`ların içine gir çık, ortamlarında bulun ve orada bizim sana söyleyeceğimiz şekilde hareket et. Bizim istediğimiz gibi davran. Her hangi bir olay olduğunda da seni olaylardan tereyağından kıl çeker gibi kurtarırız. Sana hiçbir şey olmaz. Sözümüzden çıkmasan ilerde seni memurda yaparız dedi." İfadesini kullandı.
 
"İsteğimizi Kabul Etmesen Seni Rezil Ederiz"
A., daha sonra Hamit ismindeki polisin kendisini 0536 465… … … numaralı telefondan arayarak çarşı merkezinde bir kafeye çağırdığını belirterek, "Burada benden muhbirlikle alakalı rapor istediler. Ben muhbirlik yapmak istemediğimi ve kendilerinin beni bir daha rahatsız etmemelerini istediğimde ise `sen artık bizim adamımızsın görüşüp görüşmemek senin elinde değil. Bak akıllı ol senin evinin altından bir zarf atarız seni ailene, komşularına ve çevrene rezil ederiz. Nasıl bir çevrede yaşadığını sen bizden iyi biliyorsun.`dediler." ifadelerine yer verdi.
 
Şefik Mert-İLKHA