CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı Beybahçe Mahallesi’nde 20 Ağustos günü bir düğüne yapılan saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilemek için Gaziantep’e geldi.

Bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilemek için öğle saatlerinde kente gelen Kılıçdaroğlu’na, CHP’li bazı milletvekilleri ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve AK Partili milletvekilleri de eşlik etti.

Şahinbey ilçesindeki Pervarililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ndeki (PER-DER) taziye ziyaretine katılan Kılıçdaroğlu, daha sonra, 11 yaşındaki Muhammet Alpaslan’ın taziyesine ve ardından da Şırnaklılar Derneği’ndeki taziyeye katılarak hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini iletti.

Acılı ailelere başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, burada okunan Kur’an-ı Kerim’i dinleyerek yapılan dualara eşlik etti.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, aynı mahalledeki Şahinbey Belediyesi Beybahçe Sosyal Tesisi’nde taziyeleri kabul eden ailelerle görüştükten sonra saldırının yapıldığı yere giderek, patlama ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Kılıçdaroğlu’nun taziye ziyareti esnasında bir grup HDP’li ise taziye evleri önünde attıkları sloganlarla provokasyon yapmaya çalıştı.

Bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinden bulunan Kılıçdaroğlu, buradan Gaziantep Zeugma Müzesi önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, saldırıda ciddi bir istihbarat zafiyetinin olduğunu belirttikten sonra şöyle konuştu:

“Gaziantep bu bölgenin ve Türkiye’nin çok önemli bir ili. Geçtiğimiz günlerde çok ciddi bir acı yaşadı. Bu acı hepimizin ortak acısıdır. Ben hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılar bir kısmı ise hala hastanede bekliyor. Ben onlara da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.” (İbrahim Koçyiğit-Osman Gülebak-İLKHA)