ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde FETÖ/PDY  bağlantılı kurum ve kişilerle ilgili devam eden soruşturma kapsamında Batman'da bu güne kadar  512 kamu personeli hakkında işlem yapıldı.

Konuyla ilgili Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli 512 personelin görevinden uzaklaştırıldığı belirtilerek,  “İlimizde şu ana kadar 512 kamu personeli görevinden uzaklaştırılmıştır. Bunlardan 97 kişi tutuklanmış, 71 kişi adli kontrol ile serbest bırakılmıştır. 5 kişi ise firari durumdadır.” denildi.

Kanun Hükmünde Kararname ile 88 kamu personelinin görevinden ihraç edildiğinin belirtildiği açıklamada, bunlardan 81`inn emniyet personeli, 7`sinin ise askeri personel olduğu kaydedildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“İlimizde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 81 sivil vatandaş hakkında işlem yapılmış olup, bunlardan 34`ü tutuklu 7`si adli kontrol, 25`i firari ve 15`inin ise mahkemede işlemleri devam etmektedir. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünden 1 kişi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden 1 kişi görevine iade edilmiştir.”

Görevden uzaklaştırılan kamu personelinin kurumlara göre dağılımı  ile ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

Batman Valiliği 3, adli kontrol kararı 1, Jand Bölge Komutanlığı 7, tutuklu 5, İl Jandarma Komutanlığı 8, tutuklu 4, adli kontrol kararı 1, Cumhuriyet Başsavcılığı 40, tutuklu 25, adli kontrol kararı 7, firari 4, Batman Üniversitesi 6, İl Emniyet Müdürlüğü 162, tutuklu 57, adli kontrol 56, firari 1, İl Özel İdaresi 4, Halk Sağlığı ile İl Sağlığı 12, İl Milli Eğitim Müdürlüğü 200, adli kontrol kararı 6,Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 6, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 3, TEİAŞ 2, Müftülük 8, Defterdarlık 4, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 5, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 1, Sosyal Güvenlik Kurumu 1, Dika 1, Batman Havalimanı Müdürlüğü 5, TP Bölge Müdürlüğü 25, M Tipi Cezaevi Müdürlüğü 6, tutuklu 6, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 1, DSİ 103. Şube Müdürlüğü 1, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 1.  (İLKHA)