Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin finans kaynağına yönelik yürütülen  soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra  mahkemeye çıkarılan şahıslardan 7 kişi tutuklandı. Bir kişi ise adli kontrol ile serbest bırakıldı.  

Kızıltepe'de faaliyet yürütürken OHAL kapsamında daha önce kapatılan KASGİAD  başkanı S. K, Eğitimi Sevenler Derneği Başkanı Ö. F. K. tutuklanmıştı.

Soruşturmanın devamında ise FETÖ/PDY'ye üye olduğu ve finansal destek sağladığı yönünde haklarında kuvvetli şüphe bulunan FETÖ ile iltisaklı dernek üyeleri ve bir alışveriş merkezinin sahipleri, ortakları ve bu firma ile iltisaklı olan 6 şahıs tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

Mahkeme sonucunda M. S. S. (eski KASGİAD   başkanı), M. Ş. S., M. M. S, M. S. ile F. Y.  Tutuklanarak cezaevine gönderilirken, M. S. S. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Hatırlanacağı üzere daha önce ilçedeki bir alışveriş merkezine yapılan operasyonda 6 kişi gözaltına alınmıştı. Alışveriş merkezinde yapılan idari kontrollerde ise Kaçak elektrik kullanımından 60 bin TL, Tarihi geçmiş ürün ve hijyen koşullarından dolayı 15 bin TL para cezası kesilmişti.  (Mehmet Aslan-İLKHA)