Program sunucusunun ; "Onur Öymen`e Kılıçdaroğlu`nun CHP`ye genel Başkan olacağı Amerikan belgelerinde 2 yıl önceden belliydi şeklinde bir açıklama yapmıştınız" demesi üzerine Öymen olayın deytaylarını şöyle anlattı.

Bu konuyla ilgili iki önemli raporun bulunduğunu söyleyen Öymen;"Bu raporlardan bir tanesi İsveç`te İpekyolu Enstitüsunde yayınlanan rapordur. Bu raporu hazrılayan kişilerden bir tanesi 2009 yılının başlarında beni ziyaret etti ve bu raporu bana bırakıp gitti. 60-70 sayfalık bir rapor. Raporda çeşitli senaryolar vardı. Bu senaryoda Baykal istifaya zorlanır, O`nun yerine Kılıçdaroğlu genel başkan olur. Partinin politikaları değiştirilir. Onun üzerine yabancı ülkelerin partileri de CHP`ye daha büyük destek sağlarlar. Ben bu raporu Baykal`a ve Kılıçdaroğlu`na da götürdüm." Kılıçdaroğlu hiçbirşey demedi, tepki göstermedi. Baykal da sanıyorum fazla ciddiye almadı, o dönemde böyle konular hiç gündeminde bile yoktu.Özellikle bu olup bitenlerden sonra sanıyorum Baykal heralde birkere daha düşünmüştür``şeklinde açıklamada bulundu.

Öymen konuşmasının devamında ise Amerika Dışişleri Bakanı`nın Türkiye`deki Büyükelçiliğe telgraf çekiyor ve iç polika ile ilgili sorular soruyor. CHP`de Baykal`ın yerine kim aday olabilir? Baykal`ın Kılıçtaroğlu`nu engelleme gücü nedir? Kılıçtaroğlu`nun dostu kimdir düşmanı kimdir? gibi. Biz bunun cevabını bulamadık belki kurye ile belki de kriptolu gönderilmiştir dedi.

Samanyoluhaber