ŞANLIURFA - Şanlıurfa Osmanlı Mahallesinde boş arazide kurduğu eski bir çadırda yaşam mücadelesi veren Köse ailesi, sefalet içinde yaşıyor. Bir haftadır her tarafı yırtık çadırda yaşayan Köse ailesi, bugünlerde yağan yağmurlarda geceleri çadırın altında sabahlara kadar soğuktan titreyerek yaşıyor.

 

İki çocuğuyla yaşadıkları sefaleti anlatan Bilal Köse (45 ), "Geçen yıl ben dışarıda çalışırken eşim, 2 çocuğumu, paralarımı ve ev eşyalarımı bir kamyona yükleyip Adana`da yaşayan birisine kaçmış, ben çocuklarımı geri aldım. Çocuklarıma üvey babaları eziyet ediyordu ben de çocuklarımı geri aldım" dedi.

 

Bir yıldır çocuklarına baktığını fakat çocukların küçük olmasından dolayı onları bırakıp çalışamadığını ifade eden Köse, "Yaklaşık bir yıldır 7 yaşında oğlum Seyfi ve 9 yaşında olan kızım Funda ile yaşıyorum ama çalışamadığım için elde avuçta bir şey kalmadı. Çoğu zaman aç yatıyoruz komşuların verdiği yemeklerle idare ediyoruz. Yetkililerden yardım bekliyorum" dedi.

 

Köse ailesinin durumundan haberdar olan Şanlıurfa Yardım Eli Derneği (YAR-DER) ilk önce Köse ailesinin acil ihtiyaçları olan barınma ve gıda malzemelerini ivedi bir şekilde giderdiler. YAR-DER önce yağmurdan korunmaları için çadırın üzerine muşamba çekti. Tüp ve gıda yardımında bulundu.

 

Şanlıurfa Yardım Eli Derneği (YAR-DER) Başkanı İ. Halil Bilen yardımlarının devam edeceğini söyledi.
 
Mehmet Demir - İLKHA