Heniyye`nin ofisinden yapılan açıklamada, Heniyye`nin Gazze`de İslami Cihad liderleriyle yaptığı görüşme sırasında iki hareket arasında tam bütünleşmenin sağlanması için derinlemesine bir diyaloğun başlatılması çağrısı yaptığı ifade edildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi`ne ulaşan açıklamada, Heniyye`nin İslami Cihad liderleriyle son siyasi gelişmeleri, uzlaşı çabalarının geldiği noktayı, Arap devrimlerinin sonuçlarını ve Hamas ile İslami Cihad arasındaki ikili ilişkileri görüştüğü bildirildi.
 
İslami Cihad Hareketi Siyasi Birimi üyesi Dr. Muhammed El-Hindi, "Direniş güçlerinin birleşmesi dini bir görev ve ulusal bir zorunluluktur" dedi.
 
Muhammed El-Hindi, bugün (17 Ocak Salı) konuyla ilgili yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi`ne ulaşan yazılı açıklamasında "Haklarımızı geri alma yolunda önemine binaen direniş güçlerinin birleşmesi gerektiğine inanıyoruz" ifadesine yer verdi.
Filistin`in ümmetin davası olduğuna dikkat çeken El-Hindi, Heniyye`nin çağrısını takdir ederek, Filistin`deki İslami direniş hareketlerinin birleşmesinin yollarının aranması gerektiğini kaydetti.
 
Muhammed El-Hindi, "Filistin dahilinde ve haricinde iki hareketin bütünleşmesi için diyaloğa hemen başlamalıyız" dedi